Перша битва виграна, — Дмитро Деркач про суд щодо заборони ЛГБТ-парадів у Рівному

Йдеться про рішення міської ради ухвалене у грудні 2019 року

Раніше ми повідомляли, що у Рівному депутати міської ради під час сесії заборонили проведення заходів ЛГБТ-спільнот у місті. Тоді це рішення підтримало 36 міських обранців.

Власне, через це рівненська міська рада стала відомою на всю країну, а рішення про заборону ЛГБТ-заходів облетіло усі ЗМІ.

Згодом ми повідомляли, що через це на міську раду навіть подали до суду.

Правозахисник з Києва Дмитро Деркач просив визнати протиправним та нечинним рішення 38 сесії Рівненської міської ради 7 скликання «Про заборону проведення на території міста Рівного маршів представників ЛГБТ-спільнот».

Напередодні ж стало відомо про рішення суду. Дмитро Деркач розповів про рішення журналістам «Рівне Вечірнє»:

Рада порушувала процесуальні строки, постійно просила відкласти розгляд і не визнавала відверті порушення Конституції, проте не мала фактично жодної правової позиції.

Хоч карантин завадив швидшому розгляду справи, Рівненський окружний адміністративний суд став на захист здорового глузду, верховенства права і Конституції й задовольнив мій позов повністю. Скоріш за все, рада подасть апеляцію, як постійно роблять такі органи, продовжуючи витрачати кошти платників податків і завантажуючи суд безперспективними справами.

Проте перша битва виграна і я впевнений, що це рішення вистоїть у всіх інстанціях.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень