Перейшли на сторону світла. На Рівненщині вдвічі зросли надходження акцизного податку

Внаслідок детінізації роботи автозаправних станцій

Місцеві бюджети Рівненської області за два місця отримали понад 47 мільйонів гривень. Ці кошти надійшли внаслідок сплати акцизного податку, й левова частка в ній – акциз з пального. Повідомляє Рівненська ОДА.


За дорученням Президента України Володимира Зеленського, у вересні 2019 року на Рівненщині створили Центр з детінізації ринку пального.

На сьогодні уже закрили 146 об’єктів нелегальної торгівлі нафтопродуктами.

Лише за січень-лютий 2020 року загального акцизного податку до місцевих бюджетів надійшло 47,6 млн грн. А це майже у 2,5 раза, або на 27,3 млн грн, більше ніж за аналогічний період минулого року.


Ці кошти ми можемо використати на добудову садочків або шкіл, ремонт доріг, ігрові дитячі майданчики чи мініфутбольні поля в громадах, — розповів голова ОДА Віталій Коваль.

Крім того, в рамках детінізації:

 

  • проведено демонтаж 49 незаконно встановлених об’єктів з реалізації пального;
  • накладено штрафів на суму 4.8 млн грн;
  • вилучено товарно-матеріальних цінностей на 25.2 млн грн.

Щодо початку 2020 року, то вже в січні завдяки детінізації АЗС роздрібний товарообіг від продажу нафтопродуктів зріс на 20,1 млн грн, що на 10,5 % більше ніж за аналогічний період минулого року.

На сьогодні і далі проводиться робота із суб’єктами господарювання щодо легалізації їх бізнесу, зокрема, отримання відповідних дозволів та ліцензій. З початку року в області видано 10 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним та 262 ліцензії на право зберігання пального.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень