Палац культури «Хімік» не працює понад пів року: стурбовані рівняни звернулися до міської ради

Діти не можуть відвідувати культурні гуртки

Після послаблення карантину рівненський палац культури та спорту «Хімік», що в мікрорайоні Ювілейний, не відновив свою роботу.

Після введення карантину керівники гуртків сказали, що відвідувати гуртки діти зможуть вже з 1 вересня. Однак на початку нового навчального року нас попередили, що мистецькі гуртки не запрацюють, – розповідає рівнянка Марія Корейко. – Мій син відвідує гурток народних танців «Калинонька», а зараз дитині навіть немає чим зайнятися, після школи проводить час за комп’ютером.

На фото Марія Корейко

Жінка додала, що дітям потрібно розвиватися, займати свій вільний час не лише іграми за комп’ютером, а чимось корисним, зокрема танцями. А возити своїх дітей в інші заклади – далеко й не вигідно.

За допомогою у розв'язанні питання щодо відновлення роботи палацу культури «Хімік» стурбовані батьки звернулися до представника громадської ініціативи «Ювілейний» Юрія Романенка.

Я вожу свою дитину на  мистецькі гуртки, але в інші заклади. І в мене виникає питання, чому одним можна займатися у різноманітних гуртках, а іншим – ні, – зауважив Юрій Романенко. – Я впевнений, що вагомих підстав для закриття закладу немає.

 

Тож ми звернулися до міської ради з проханням внести на позачергове засідання комісії з ТЕБ та НС питання дозволу функціонування палацу культури «Хімік» у режимі дотримання усіх санітарних норм. Я сподіваюся, що наша держава не забороняє займатися у гуртках, – додав він.

Між тим, Юрій Романенко припускає, що «Хімік», який перебуває на балансі у підприємства «Рівнеазот», є фінансовим тягарем для нього. Тож Юрій Романенко звернувся до міського голови Рівного з пропозицією взяти заклад культури на баланс міста. Міський голова підтримує цю ініціативу. І проблемне питання «Хімік», до слова, мають обговорювати на сесії міської ради наступного тижня.

Наразі, аби найшвидше розв'язувати питання щодо відкриття палацу культури та спорту «Хімік», у понеділок, 28 вересня, о 18:30 біля закладу зберуться батьки дітей, які не можуть відвідувати культурні гуртки. До заходу запрошують приєднатися усіх небайдужих батьків та мешканців мікрорайону «Ювілейний».

Відновлення роботи палацу культури «Хімік» важливе для того, аби наші діти були здоровими і активними, і спортивними, – зазначила рівнянка Олена Мірчук.

На фото Олена Мірчук

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень