Осінній призов на Рівненщині. Хлопців тримають 8 днів проти їхньої волі, — адвокат (ФОТО/ВІДЕО)

У призовному пункті у Здовбиці

Відомий у Рівному адвокат Валентин Дупак на своїй сторінці у Facebook поділився одним з випадків у своїй практиці. Події розгорталися у середу у Здовбиці. Усі наведені у публікації факти – виключно зі слів адвоката. Позицію військового комісаріату довідаємося у четвер.


За повідомленням Валентина Дупака, у середу вздовж паркану призовного пункту у Здовбиці Здолбунівського району перебували батьки юнаків. За словами батьків, цих хлопців забрали просто з вулиці, когось біля  магазину, когось вивели з роботи без попередження роботодавця.


Власне батьки двох хлопців і звернулися за допомогою до адвоката. Валентин Дупак повідомляє, що є хлопці, які перебувають у призовному пункті уже 8 днів, й людей утримують проти їх волі.


Люди, що стоять вздовж паркану у Здовбиці (призовний пункт) - це батьки дітей, яких незаконно, без документів, повісток та комісій забрали на службу. Не дивлячись на наявні медичні документи, протипоказання, направлення на лікування у лікарню на стаціонар — ці хлопці визнані комісією здоровими (хоча з їх слів таку комісію не проходили).
Людей утримують проти їх волі.
Декого тримають вже 8 днів у цьому приміщенні.
На контакт комісари не йдуть, - повідомляє адвокат.

 

Про цей випадок уже повідомили представника уповноваженого з прав людини у Рівненській області. До місця події викликали й поліцію.

Відео відкривається у дописі

 


Валентин Дупак зазначає, що виступає захисником двох хлопців, яких утримують у призовному пункті. При цьому ці молоді люди мають патології й наявні медичні довідки й висновки експертизи.

Нагадаємо, 23 жовтня ми повідомляли, що Рівненщина ризикує не виконати план осіннього призову. Під час колегії Рівненської ОДА головний військовий комісар Валерій Куценко повідомляв, що найбільш загрозлива ситуація склалася у Березнівському, Дубровицькому, Рокитнівському, Сарненському, Рівненському районах та місті Рівне.

Військовий комісар закликав керівників райдержадміністрацій та міст звернути особливу увагу на невиконанні державного завдання.
Натомість, план призову виконується у Дубенському, Костопільському, Здолбунівському, Демидівському районах та у Дубні.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень