Операцію на відкритому серці проведуть онлайн в м. Рівне (6 ФОТО)

В межах міжнародної науково-практичної конференції

[media=171088]

Завтра у нашому місті пройде Міжнародна науково-практична конференція, присвячена 70-річчю з дня народження польського професора М. Зембали та 15-річчю інтервенційної кардіології в м. Рівне.

Річ у тім, що ці дві події між собою прямо пов’язані.

Професор Мар’ян Зембала – постать легендарна, свого часу він був міністром МОЗ Польщі, довгий час очолював Європейську Спілку Кардіохірургів (EACTS), а тоді – 16 років тому – він зустрівся з головним лікарем Рівненської міської лікарні Євгеном Кучеруком.


Вони зустрілися і затоваришували. А з тієї дружби виросла співпраця.

Мар’ян Зембала та Євген Кучеру (колаж -- наш)

Почалася співпраця з того, що Зембала з колегами провів у Польщі навчання для медперсоналу нашої міської лікарні – саме з інтервенційної кардіології.

Простою мовою – наших спеціалістів учили ставити стенти. І то не один місяць.

А далі Мар’ян Зембала передав до Рівного ангіограф – апарат, за допомогою якого й здійснюється стентування (постановка стентів в аорти серця, вражені холестериновими бляшками).
 

Це малоінвазивні втручання – через судину в руці чи в нозі, які дозволяють по суті рятувати життя людей під час інфарктів чи навіть не доводити до інфарктів.

Мар’ян Зембала, окрім всього іншого провів людям десятки пересадок серця

Мало того, що Зембала пожертвував для Рівного апарат, який призначався для його клініки, він ще й разом з колегами приїхав до нас і провів тут перших 13 постановок стентів для хворих, які цього потребували.

Цікаво, що зараз на обстеженні в міській лікарні перебуває один із тих пацієнтів, яким Зембала ставив стенти ще 15 років тому.
 

Йому провели обстеження і встановили, що стент працює і виконує свою функцію – донині і досконало.

Нині в міській лікарні діє окреме відділення інтервенційної радіології, яке проводить стентування на постійній основні – не гірше, ніж будь-де в кращих клініках світу.

Керує цим відділенням Роман Овсійчук, але завтра...

Завтра в міській лікарні робитимуть вже операцію на відкритому серці.

Артур Габрієлян -- завідувач відділу кардіохірургії інституту імені Шалімова. Саме під його керівництвом проходитиме операція у Рівному завтра

Це буде аорто-коронарне шунтування, і, що важливо – без зупинки серця.


Безперечно, це вже інший тип та рівень операції і робити її в нас буде команда екстракласних спеціалістів з київського інституту ім. Шалімова.

Нагадаємо, це вже не перша подібна операція цієї команди у Рівному.

Команда спеціалістів інститут ім. Шалімова та фахівців Центральної міської лікарні, які провели вже кілька подібних операцій у Рівному

Але вперше – кардіохірурги з усіх кінців України побачать (завдяки онлайн-трансляції), як саме працюють кращі кардіохірурги: як б’ється серце, як хірурги знерухомлюють ту чи іншу частину його поверхні, як реагують на ті чи інші ситуації та взаємодіють між собою.

Можна лише побажати завтрашній конференції успіху, а міській лікарні Рівного – освоювати все складніші кардіологічні методики та втручання з тим, щоб коли-небудь наші фахівці змогли б проводити операції на працюючому та відкритому серці так само впевнено, як сьогодні в Рівному здійснюють стентування.

Успіхів!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень