«Новий крок в розвитку рівненської медицини»: як почувається чоловік, якому днями провели унікальну операцію на серці

Кажуть, скоро буде бігати

Напередодні в Рівненській обласній лікарні наші медики спільно зі спеціалістами Київського Національного інституту ім. О.О Шалімова провели операцію з відновлення кровопостачання ушкодженого атеросклерозом серцевого м’яза. 59-річний житель Сарн мав ішемічну хворобу серця - це найпоширеніша форма серцево-судинних захворювань, що є провідним чинником втрати здоров’я в Україні.

Операція тривала п’ять з половиною годин. Лікарі, які подарували чоловіку шанс на повноцінне життя, розповіли, як почувається сарненчанин. 

Операція пройшла нормально. Пацієнт вже давно самостійно дихає і почувається добре. Думаю, ще день, можливо ще кілька годин і він буде переведений у звичайне кардіологічне відділення, - розповів керівник відділу трансплантації інституту ім. О.О Шалімова - Артур Габрієлян.

Для Рівненської області така операція є початком повного комплексу обсягу робіт для лікування ішемічної хвороби серця.

Тішить, що в міських, районних та обласних лікарнях з'явилось обладнання, аби виконувати такі складні операції, але не вистачає кадрів. Точніше кадри є, але їх потрібно перевчити та навчити, - зауважив керівник відділку анестезіології інституту ім. О.О. Шалімова Андрій Мазур.

За словами головного медика області Олега Вівсяника, цей випадок буде внесений до єдиної системи й відповідно до цього, Національна служба здоров'я України проведе розрахунки та оплату лікувально-профілактичному закладу, як за випадок хірургічної допомоги.

Фото ITV

Надіємося, що це один з перших кроків, які надалі переростуть в системну роботу і наші пацієнти зможуть отримувати високоспеціалізовану медичну допомогу в передових лікувальних закладах області,- відзначив Олег Вівсяник.

Нагадаємо, нещодавно у Рівному вперше провели трансплантацію серця.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень