Німці скаржаться на кризу - не можуть впоратися без допомоги українців

А також інших молодих людей з-за меж ЄС, що приїздять до Німеччини за програмою Au pair

Як повідомляє Deutsche Welle,
 
Пандемія коронавірусу позбавила тисячі молодих людей, які щороку приїжджають в Німеччину за програмою Au pair, можливості поліпшити знання німецької мови, познайомитися з німецькою культурою і побутом, подорожувати.
 
Пандемія вдарила не лише по молодих іноземцях, але, насамперед, по німецьких родинах, в яких вони жили, допомагаючи доглядати за дітьми і виконувати легку хатню роботу.
 
 
У 2019 році в німецьких сім'ях працювали майже 15 тисяч гувернанток: більше половини - з-за меж ЄС. 
 
 
Найбільше учасників програми до Німеччини приїжджали з України, Росії та Грузії. Для Грузії в липні обмеження були зняті, а Росія і Україна поки належать до «регіонів підвищеного ризику» і в'їзд з цих країн в умовах пандемії можливий тільки, якщо є постійне місце проживання в ФРН або за студентською візою.
 
Фракція ліберальної Вільної демократичної партії (ВДП) у Бундестазі за підтримки Лівої партії та «зелених» подали до німецького парламенту клопотання про ослаблення правил в'їзду для Au pair. У документі зазначається:
 
Сім'ї відчувають себе залишеними наодинці з цією проблемою і відчайдушно шукають альтернативні можливості догляду за дітьми.
 
 
Те, що Au pair з з-за меж ЄС через пандемію не можуть приїхати, руйнує плани молодих людей і створює в німецьких сім'ях кризову ситуацію.
 
Клопотання, ініційоване ВДП, було розглянуте 16 вересня парламентською комісією з питань внутрішніх справ - і відхилене.
 
Багато нянь, що приїхали в Німеччину за програмою, викладають про це відео
 
Із закликом зняти обмеження до депутатів парламенту звернулося і німецьке об'єднання Gütegemeinschaft Au pair, яке відповідає за забезпечення стандартів якості в роботі агентств, які організовують приїзд нянь. 
 
Тут не розуміють, чому статус Au pair розцінюється інакше, ніж студентський: у програми освітні цілі, вона сприяє міжкультурному обміну та рівності шансів, оскільки вона доступна для всіх, незалежно від фінансового становища.
 
За даними німецького видання, пандемія зачепила близько 5000 учасників програми. Приватні няні з регулярним графіком роботи їх не замінять.
 
Адже Au pair живе з німецькими родинами і допомагає їм щодня.
 

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 


 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень