Неймовірні факти про продукти, які ми їмо щодня

Харчові продукти є однією з найважливіших тем для людини.  Та іноді здається, що про них ми знаємо все. Однак є такі факти, які можуть здивувати.

Шматок піци куди корисніший, ніж порція пластівців

Піца, з усіх точок зору, є більш збалансованим варіантом для сніданку або обіду, ніж популярні пластівці або снеки зі злакових. У піці міститься велика кількість білка і клітковини, якщо вона приготовлена з якісних продуктів. Але при цьому абсолютно немає цукру, як в будь-якому із готових сніданків.

Наклейки на фруктах можна їсти

Не можна сказати, щоб вони були прямо смачні, але й шкоди для організму ніякого не буде, якщо ви ненароком проковтнули яскравий папірець із зазначенням бренду виробника або продавця. Такі норми по санітарному нагляду в усіх країнах. Проте, краще знімати ці етикетки та завжди мити фрукти перед їдою.

У лимонах більше цукру, ніж в ягодах полуниці

Звучить дуже дивно, проте в лимоні вдвічі більше цукру, ніж у начебто солодких ягодах - ми не помічаємо його через високий вміст лимонної кислоти. Ожиріння від вживання плодів не станеться, тому що все та ж кислота розчиняє жир.

Виноград вибухне в мікрохвильовці

Те ж саме трапиться з яйцями в шкаралупі. А зелень, якщо не стежити за нею, може не тільки обвуглитися, але і влаштувати справжню пожежу. Перевіряти не радимо, а ось інструкцію для мікрохвильовки варто почитати.

Фермерський лосось – білосніжного кольору

За цією ознакою дуже легко відрізнити дику рибу від тої, що виросла в штучній водоймі. Там він харчується абсолютно не тим, що в природних умовах. Тому деякі виробники використовують барвники, щоб імітувати натуральний відтінок риби.

Васабі готують зі звичайного хрону

Навіть в Японії найчастіше дають звичайний хрін в суміші з гірчицею і барвником. Немає нічого страшного, хрін і сам по собі смачний і корисний. Але б так і називали його - нормальним людським словом, і коштував би він як звичайний хрін, тобто, значно дешевше.

У солодкому перці більше вітаміну С, ніж в апельсинах або лимонах

Різниця відчутна: в перці вітаміну в півтора раза більше. Головна умова - він повинен бути свіжим, з грядки - і саме тоді його потрібно їсти. В інших випадках краще прийняти препарат з точно відомою дозою вітаміну С.

Шоколад – чудовий засіб від кашлю

Насправді, антисептичним ефектом володіє какао-масло, але його не так просто знайти. Куди краще взяти шматочок гарного шоколаду і розчинити в гарячому молоці - біль в горлі вщухне, запалення пройде.

За матеріалом видання OBOZREVATEL

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень