Неймовірні факти про продукти, які ми їмо щодня
Харчові продукти є однією з найважливіших тем для людини. Та іноді здається, що про них ми знаємо все. Однак є такі факти, які можуть здивувати.
Шматок піци куди корисніший, ніж порція пластівців
Піца, з усіх точок зору, є більш збалансованим варіантом для сніданку або обіду, ніж популярні пластівці або снеки зі злакових. У піці міститься велика кількість білка і клітковини, якщо вона приготовлена з якісних продуктів. Але при цьому абсолютно немає цукру, як в будь-якому із готових сніданків.
Наклейки на фруктах можна їсти
Не можна сказати, щоб вони були прямо смачні, але й шкоди для організму ніякого не буде, якщо ви ненароком проковтнули яскравий папірець із зазначенням бренду виробника або продавця. Такі норми по санітарному нагляду в усіх країнах. Проте, краще знімати ці етикетки та завжди мити фрукти перед їдою.
У лимонах більше цукру, ніж в ягодах полуниці
Звучить дуже дивно, проте в лимоні вдвічі більше цукру, ніж у начебто солодких ягодах - ми не помічаємо його через високий вміст лимонної кислоти. Ожиріння від вживання плодів не станеться, тому що все та ж кислота розчиняє жир.
Виноград вибухне в мікрохвильовці
Те ж саме трапиться з яйцями в шкаралупі. А зелень, якщо не стежити за нею, може не тільки обвуглитися, але і влаштувати справжню пожежу. Перевіряти не радимо, а ось інструкцію для мікрохвильовки варто почитати.
Фермерський лосось – білосніжного кольору
За цією ознакою дуже легко відрізнити дику рибу від тої, що виросла в штучній водоймі. Там він харчується абсолютно не тим, що в природних умовах. Тому деякі виробники використовують барвники, щоб імітувати натуральний відтінок риби.
Васабі готують зі звичайного хрону
Навіть в Японії найчастіше дають звичайний хрін в суміші з гірчицею і барвником. Немає нічого страшного, хрін і сам по собі смачний і корисний. Але б так і називали його - нормальним людським словом, і коштував би він як звичайний хрін, тобто, значно дешевше.
У солодкому перці більше вітаміну С, ніж в апельсинах або лимонах
Різниця відчутна: в перці вітаміну в півтора раза більше. Головна умова - він повинен бути свіжим, з грядки - і саме тоді його потрібно їсти. В інших випадках краще прийняти препарат з точно відомою дозою вітаміну С.
Шоколад – чудовий засіб від кашлю
Насправді, антисептичним ефектом володіє какао-масло, але його не так просто знайти. Куди краще взяти шматочок гарного шоколаду і розчинити в гарячому молоці - біль в горлі вщухне, запалення пройде.
За матеріалом видання OBOZREVATEL
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ