«Неправильно порахували. Тепло у Рівному дешевше, ніж у сусідів», - директор «Рівнетеплоенерго»

Дослідження Першого Національного телеканалу виявились хибними

Дослідження програми «Твій Дім» на Першому Національному телеканалі виявились неправильними. Про це ми писали, а також опублікували відео дослідження тут: У Рівному – найдорожче тепло в Україні

Про це говорить директор «Рівнетеплоенерго» Степан Коропецький.

Так, в Україні є два типи нарахування ціни за комунальні послуги. Перший – за  встановленою ціною на обігрітий квадратний метр. Другий спосіб – за показниками лічильника.

У Рівному ж лічильники встановлені у 97% будинків. Таким чином, серед сусідніх міст наше платить за теплопостачання найменше. Як приклад, Степан Коропецький навів показники середньої ціни обігрітого квадратного метру за грудень у Рівному та містах-сусідах:

  • Луцьк - 34,31 грн/м. кв. 
  • Тернопіль - 32,24 грн/м. кв.
  • Житомир - 31,43грн/м. кв.
  • Рівне - 27,60 грн/м. кв.

 

Якщо брати навіть районні центри нашої області, то фактичні цифри, які є в платіжках - найнижчі у Рівному за цей період.

Що ж до цін на воду, то на них впливає рівень окупності тарифу, тобто скільки коштів витрачають підприємства на поставку гарячої води в крани та скільки отримують назад. Відповідно це впливає на якість обслуговування.

Так, у Хмельницькому, де ціна на кубометр 64 гривні – рівень окупності 80% від затрат. У Рівному показник окупності вищий, тому й вода дорожча.

До слова, Рівне з року в рік лідирує в списках міст із найдорожчими комунальними послугами та цінами на житло. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень