Нема куди йти на Свято першого дзвоника чотирьом особливим учням Рівненщини

Адже їхній 6 клас розформували

Причина цього – замала кількість дітей. Згідно з положенням Кабміну, для того, щоб клас діяв, має бути шестеро учнів, а їх є лише чотири.

Про таку сумну ситуацію на засіданні президії обласної ради розповіла мама одного з учнів Острозької школи-інтернату для дітей з вадами слуху Вікторія Собчук (на фото вгорі):

Директор школи запропонувала йти нашим дітям на інклюзію в загальноосвітню школу за місцем проживання. У загальноосвітню школу ми звернулися також і інклюзія не може надати освіти належної нашим дітям у зв’язку з тим, що немає фахівців-сурдопедагогів.

Вікторія Собчук просила обласну раду знайти кошти на оплату праці двох педагогів для їхніх дітей.

Втім, депутати пояснили, що не можуть це робити, бо порушать положення Кабміну. Начальник управління освіти Григорій Таргонський повідомив, що вони вже готують лист до уряду з проханням скасувати це положення. А заступник голови облдержадміністрації Світлана Богатирчук-Кривко запропонувала ще один вихід: добрати двох дітей у клас. Але Вікторія Собчук запевнила, що батьки, які забрали дітей з класу у школи за місцем проживання, їх не повернуть.

Чи вирішиться ця ситуація до початку шкільного навчання - поки невідомо. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень