«Не втрачайте людську подобу», - Патріарх Філарет звернувся до українців через коронавірус

Та прибуття наших земляків з Уханя

Сьогодні Патріарх УПЦ (КП) першим із настоятелів українських церков звернувся до українського народу у зв’язку з ексцесами довкола евакуації громадян України з Китаю.

Його звернення є коротким і надзвичайно виразним у формулюваннях

Зокрема, Патріарх каже:

Як Предстоятель Української Православної Церкви Київського Патріархату, звертаюсь до всіх співвітчизників, особливо християн, із пастирським закликом: зберігати витримку, спокій і не піддаватися на провокації. На борту, який прилетів, знаходяться такі ж люди, як і кожен із нас, є навіть маленькі діти.

 

Вони повертаються додому. Як запевняють медики, всі люди не мають ознак захворювання, але мають пройти карантин протягом 14 днів.

 

Страх заразитися хворобою, навіть такою, як коронавірус, не повинен призводити до того, щоб ми втрачали людську подобу та забували основну заповідь Божу – любові до свого ближнього. «Заповідь нову даю вам: щоб ви любили один одного; як Я полюбив вас, так і ви любіть один одного» – сказано в Священному Писанні (Іоан. 13, 34-35).

 

Не дайте страху увійти у Ваші серця та душі, щоб злі сили скористалися цим. Милосердя, співстраждання та допомога ближньому у біді – основні чесноти кожного християнина. Ми всі українці і повинні дбати та підтримувати один одного. Лише разом, перебуваючи в любові, повазі один до одного та єдності – ми зможемо подолати всі біди та випробування.

 

Одночасно звертаюсь до представників влади та медичних працівників із проханням зробити все можливе, щоб був дотриманий санітарно-епідеміологічний контроль під час знаходження пасажирів літака з Уханю в спеціально визначених місцях на карантині.

 

Передаю своє благословення братам і сестрам, які прибули з Китаю, та слова підтримки і любові.
 

Молюся та закликаю всіх віруючих людей звертатися до милосердного Бога з проханням, щоб позбавив нас від цієї хвороби.

 

Закликаю на всіх Боже благословення!

Звернення Патріарха Філарета вийшло на офіційному сайті.

Згодом, на Фейсбук-сторінці ПЦУ з'явилося й звернення Митрополита Епіфанія

У тексті звернення, зокрема, є й такі слова:

Отже, нехай страх перед хворобою не затуманює наші розум і совість, нашу людяність! Не забуваймо слова Писання: «Хто каже: «Я люблю Бога», а брата свого ненавидить, той говорить неправду: бо той, хто не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить?» (1 Ін. 4: 20).
 

Нехай Господь дасть усім нам, як суспільству, мудрість та витримку, збереже від пошесті згубної хвороби та від згубної ненависті й відчуження!

Тим часом, відповідних звернень Предстоятелів УГКЦ та УПЦ (МП)  станом на 16.00 досі немає

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень