Не встиг прорватись: неподалік Рівного померла хвора жінка, поки її син намагався потрапити у село (ФОТО/ВІДЕО)

Всього 12 км від м. Рівне, 21 сторіччя (с)

Трагедія сталася у с. Гориньград-2 Рівненського району.

Дорогу до населеного пункту не чистили п’ять днів і її замело настільки, що спецтехніка просто не впоралася зі снігом. Довелося викликати іншу – більш потужну. Але їхала вона надто довго…

Історію із сумним закінченням опублікувала на своїй сторінці у фейсбук місцева жителька Вікторія Сулима. У її повідомленні, зокрема, сказано:

5 діб поспіль в сніговій облозі знаходились три населених пункти в Рівненському районі: Гориньград-1, Рисв’янка і Гориньград-2.
 

Облога – це коли залишаєшся без можливості надання медичної допомоги, без продуктів першої необхідності (запаси місцевого продуктового магазинчика не безмежні), без транспортного зв'язку (висота переметів на дорозі сягала 2-х метрів).

5 діб звернень, прохань, вимог розчистити дорогу (до речі, районного значення) до ТОВ «Меридіан» (підрядна організація, що обслуговує дану дорогу) не призвели до результату... Tільки звернення на «гарячу урядову лінію» змусили усіх діяти.
 

І тут з'ясовується, що техніка, яка є в наявності, не може впоратися з плотністю снігу і висотою переметів (звісно, ви ж нічого не робили 5 діб!). Знайшли субпідрядника з більш потужною технікою, приїхали посадовці, представники мас-медіа, зняли гарне відео і... поїхали (певно спати, бо пізно було).

Не спали в Гориньграді-2, який був останній в плані звільнення, ми всі чекали тієї потужної техніки, яка мала нас звільнити... Ми знали, що трактор рушив з Рисв’янки, всього 4 км до нас... 1 трактор, 1 тракторист, надскладна ділянка складної дороги.


Він, тракторист, намагався тричі закінчити і поїхати назад і ми не звинувачуємо його, він працював 19 год поспіль, трактор димів, по всій дорозі його руху якась рідина, певно масло.


Йому не дали поїхати, блокували машинами жителі Горньграда-2, які за ним проривалися додому, вони раз за разом змушували його продовжувати працювати. Трактор таки доїхав до нас через 9 годин (4 км!) і навіть почистив частину села, але потім вернув назад...
 

Серед тих, хто намагався доїхати до Гориньрада-2, була людина, яка їхала до хворої матері, щоб забрати її в лікарню. Не встиг... Він був за 2 км від хати, коли мати померла... Сьогодні в селі похорон. Це біль не однієї родини, це біль усієї громади.
 

Нам є багато що розказати, як наші рідні провалювалися в перемети по пояс, шию, намагаючись дістатись роботи пішки, як ми жили без продуктів першої необхідності, зокрема хліба. Про це все ми будемо говорити завтра, вголос, з журналістами і телебаченням.
 

Ми змусимо нас почути!


Гориньград-2 – це 12 км від м. Рівне, 21 сторіччя...

Нагадаємо, що про подібну ситуацію днями повідомляли і мешканці сіл на Костопільщині.

Люди скаржилися, що до них кілька днів поспіль не ходить транспорт і вони не мають можливості придбати навіть ліки.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень