«Не вбивайте мою дитину»: у Рівному батьки тяжкохворих дітей протестували під стінами ОДА (ФОТО)

Аби обласна влада допомогла вплинути на МОЗ

Фото Радіо Трек

Життєво важливі ліки для тяжко хворих дітей закінчилися в обласній лікарні Рівного.

Річ у тім, що з початку року Міністерство охорони здоров’я України не провело закупівлю необхідних ліків, які мають тяжкі захворювання.

Тож стурбовані батьки тяжко хворих дітей Рівненщини сьогодні, 25 вересня, прийшли під стіни Рівненської ОДА, аби разом з обласною владою знайти спільне рішення впливу на Міністерство охорони здоров’я, щоб найшвидше провести закупівлі.

Фото Радіо Трек

Рівнянка Галина Аврамишина, 8-річний син якої вже 4 роки хворіє  на рідкісне захворювання, розповіла, що без необхідного препарату її дитина може залишитися прикутою до ліжка:

Ліки дуже потрібні. Ми постійно звертаємося до благодійних фондів за допомогою, оскільки самостійно не можемо купити таких дорогих препаратів. На місяць потрібно 30 тис. грн. Минулими роками також бути проблеми з постачанням, але не так довго. А зараз потрібних нам ліків немає з початку 2020 року. Без ліків в дитини підіймається температура, збільшуються внутрішні органи, дитина відчуває біль у всіх суглобах і це призводить до сепсису.

Фото Радіо Трек

Загалом під стіни облдержадміністрації прийшло декілька десятків батьків, діти яких тяжко хворіють та  потребують постійного приймання дорогих ліків.  

Керівниця Благодійного фонду «Скарбниця Надії» Мар’яна Рева розповіла, що без необхідних препаратів при онкологічних захворюваннях дитина помре, а діти з захворюваннями на ВІЛ/СНІД чи ревматоїдним артритом без ліків матимуть погане самопочуття, що не дозволить їм жити повноцінно.

Вартість препаратів різна. Деякі ліки коштують 2-3 тисячі гривень за флакон. Дітям з ревматоїдним артритом на місяць потрібно близько 30 тис. грн. А є такі препарати для хімієтерапії, які коштують 50 тис. грн за флакон. До кінця року області потрібно ліків на 3,5 млн грн. Про те, що потреба у ліках критична, говорять і в обласній дитячі лікарні. Нині центральні постачання вичерпалися. А нових немає, – розповіла Мар’яна Рева.

Фото Радіо Трек

Начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник розповів, що напередодні відвідав Міністерство. Під час зустрічі з міністром Максимом Степановим він підняв питання щодо нестачі медичних препаратів у лікарнях.

Цього року управління охорони здоров’я подавало заявки щодо лікарських засобів. Для детального вивчення ситуації створена Комісія. Разом з головним лікарем обласної дитячої лікарні, представниками громадськості, які входять до наглядової ради при Рівненській обласній дитячій лікарні, управління проведе ґрунтовний аналіз щодо потреби лікарських засобів.

Фото Радіо Трек

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень