«Не треба цілуватись із ким попало», - медичний експерт у Рівному про профілактику ГРВІ

Поради поширюються і на інші види респіраторних інфекцій

У світі через поширення коронавірусу склалася непроста епідситуація.

Про недугу є немало міфів та страшилок.

Тож, аби заспокоїти людей, завідувач епідвідділу обласного лабораторного центру Віктор Мороз дав кілька настанов під час ефіру на Суспільному.

Коронавірус є однією з респіраторних вірусних інфекцій, тому профілактика вже давно усім знайома.

Більше – у відео.

Поради поширюються і на інші види респіраторних інфекцій, повідомляє Суспільне.

– панікувати не потрібно ніколи. Потрібно просто дотримуватись певних простих правил;

– найперше – це мити руки. Можна ж рукою взятися за якісь поручні, потім потерти очі, ніс – і вірус потрапить в організм;

– якщо все ж таки немає можливості, де помити руки – носіть із собою спиртовий дозатор, спиртовмісний. Потерти секунд 30 – і це також буде достатньо, щоб знищити вірус;

– якщо ви захворіли, або якщо у вас якийсь легкий перебіг і ви все ж відвідуєте роботу чи ще якийсь колектив, де багато людей – одягайте маску. Якщо у вас маски нема – старайтесь кашляти чи чхати в одноразову серветку і її викидати. Або ж в лікоть чи одяг. Але бажано, що якщо ви дійсно захворіли – сидіть вдома;

– якщо ви на роботі, вдома – більше провітрюйте приміщення. Головне – більше бути на свіжому повітрі, уникайте скупчень людей;

– старайтесь не їздити громадським транспортом, пройдіться пішки.

 маска напряму не захистить, 100% вона не захищає. Можливо, дасть якийсь відсоток можливості уникнути, але от дивіться: якщо ви маску вдягнете – у вас же очі не закриті.

– спиртовмісний розчин, спирт, якщо потерти руки – так, він вбиває вірус. Але якщо його прийняти всередину – ну, це хіба що для самозаспокоєння. Але так, на жаль чи на щастя, він не вбиває вірус.

Нагадаємо, в Україні нещодавно зафіксували перший випадок коронавірусу. Хворий чоловік перебуває у медзакладі Чернівців.

На Рівненщині хворих на коронавірус лікуватимуть у Рівному  та Сарнах.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень