«У нестачі підручників винен приріст населення», - начальник управління освіти Рівненщини

Навчальний рік розпочався, а підручниками вже традиційно забезпечені ще не всі школярі області

Начальник управління освіти і науки Григорій Таргонський каже, що проблема  із постачанням підручників не катастрофічна:

В цьому році під забезпечення підручниками потрапили учні 9-х класів. У нас в області існує проблема з підручниками для 4-7-х класів, яких не було достатньо закуплено у 2015 році, але зараз забезпечення ними сягає понад 90%.

Крім того, Григорій Таргонський каже, що також є проблема із постачанням книг для учнів початкових класів у зв’язку із приростом населення, і, відповідно, збільшення кількості учнів з кожним роком.

Наша область унікальна для держави, тому що скрізь відбувається демографічний спад і кількість учнів у всіх областях зменшується, а у нас кількість учнів – збільшується. Тому підручників не вистачає.

 

Але це не катастрофа і не проблема, тому що, якщо немає підручників, які видрукувані п'ять років тому, то є підручники, які видрукувані 10 років тому, і учні ними користуються.

Зауважимо, що, за словами начальника управління освіти і науки, ще одна партія підручників «приїде» незабаром.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень