Найняти відьмака в Україні стало ще важче: поліція конфіскувала меч Цірілли у жителя Запоріжжя (ФОТО)

В руках правоохоронців опинився Zireael, а його «творцю» тепер загрожує до 3-х років в’язниці

Інцидент із мечем, який відтворював зброю з фентезійного циклу «Відьмак», стався у Запоріжжі цієї середи. Про нього повідомили у поліції.

Зокрема патрульні Запоріжжя нагадали про кримінальну відповідальність за зброю. Вказується, що чоловіка, який ніс в руках «предмет, схожий на холодну зброю», поліцейські помітили на проспекті Маяковського:

Зупинивши громадянина та поспілкувавшись із ним, останній повідомив, що меч виготовлений кустарним способом, а пояснити історію походження та мету використання громадянин відмовився.

На місце події інспектори викликали слідчо-оперативну групу (…).

 

За цим фактом передбачається кримінальна відповідальність за ч. 2 ст. 263 (носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу) ККУ.

«Тільки експертиза може встановити, чи є вилучений предмет холодною зброєю», долали у поліції.

Результати перевірки досі невідомі. Так само як і те, чи був Zireael заточений (найімовірніше, як можна судити з фото поліцейських – ніт).

При цьому інкримінована чоловіку стаття передбачає від штрафу у розмірі до 850 грн чи громадських  робіт на строк до 240 годин до арешту на строк до пів року або обмеження волі на строк до 3-х років.

Дещо про вилучену «зброю»…

Фанати фентезі відразу зрозуміли, що вилучений «предмет» дуже схожий на меч із фентезі-циклу «Відьмак» польського автора Анджея Сапковського.

Йдеться про меч Zireael («Ластівку»), яким у «Відьмаку» фехтує одна з головних героїнь твору Цірі.

Фани жартують, що «тепер найняти відьмака в Україні стане ще складніше».

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень