Навколо Бункера Коха - нова таємниця, та ще дещо про підземелля у Рівному (ФОТО)

Звіт начальника управління культури

У Рівному за допомогою швейцарського георадара знайшли нові підземні споруди. Дослідження провели 1 вересня під головуванням начальника відділу інформаційних технологій та сканування київської фірми System Solutions.

На кількох вже відомих у Рівному локаціях дослідники виявили кілька цікавих знахідок. Про це написав у себе на сторінці в Фейсбук начальник управління культури та туризму у Рівному Тарас Максименко:

- локація на місці розташування замку (палацу) поблизу "Авангарду" (стадіон -Ред.) біля колишніх вбиралень - підземна споруда або її залишки орієнтовною площею 40 м кв. на глибині 2,5 метра під землею.

- локація біля ЦНТІ (Центр науково-технічної інформації - Ред.) - орієнтовно бетонна "пляма" площею до 30 метрів квадратних на глибині 80 сантиметрів. Саме на цьому місці під час буріння геологічних свердловин торік було побито "стакан" та зламано "зуби" буру.

- локація поблизу обласної наукової бібліотеки - орієнтовно підземна комунікація (можливо підземний хід, так як має підлогу та склепіння) на глибині 1 метр, висотою камери склепіння теж до метра. 

- вивчення локації поблизу бункера і сам бункер поставив більше запитань, ніж відповідей. Підозра на замуровані сходи, але поки тільки підозра.

- локація в обласному краєзнавчому музеї і на його території. На території виявили об'єкт поблизу паркана ближче до екологічної інспекції на досить не великій глибині. В музеї, принаймні там де шукали, підземного поверху не виявили.

- локація в парку Шевченка. Поблизу розчищення пам'ятки архітектури віднайшли продовження підземелля і ще дещо, що потребує уточнення з картами комунікацій. Огляд майданчика поблизу могили Дундича в сторону управління освіти дав позитивні результати - підозра на підземний хід або на фундаменти будинків.


 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень