З наступного року рівняни самі відповідатимуть за стан доріг у своїх містах і селах

Адже з 1 січня 2018 року дороги загального користування місцевого значення переходять у підпорядкування органів місцевого самоврядування – сільських, селищних, міських рад

Це передбачено відповідним законом. Заступник начальника Служби автодоріг Рівненщини Микола Козачок каже, що стан доріг завдяки цьому поліпшиться. Адже, пояснює: якщо мешканці самі відремонтують дорогу, то й будуть стежити за тим, щоб її не руйнували. Як приклад, наводить торішній випадок у Радивилівському районі:

Говорить Микола Козачок:

Якщо у Радивилівському районі вивозили торік сільськогосподарську продукцію з поля, то люди у  селі перепинили колону з фур і сказали: «Вивозьте буряк, кукурудзу, але не по 60 тонн. А будете везти стільки, щоб не руйнувати нам бруківку в селі. Все. Вони вимогу поставили. Вони рух не пустили. І власники продукції сказали: «Все. У нас вибору немає».

Нині Служба автодоріг Рівненщини, за словами Миколи Козачка, обслуговує 5 тисяч 142 кілометри доріг є. Наступного року на її обслуговуванні залишиться 2 тисячі кілометрів доріг, причому лише державних. Решту обслуговуватимуть місцеві органи влади. Кошти на це, запевняє Микола Козачок, будуть. Бо те, що нині дають з Держбюджету на утримання місцевих доріг Службі автодоріг, передадуть у місцеві бюджети.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Дороги
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень