Народжуваність на Рівненщині – набагато вища, ніж по країні в цілому. Треба більше шкіл і дитсадків

Наших 19,8 у північних районах проти 8,1 – загалом по Україні, наголошують депутати облради

Учора, під час сесії Рівненської обласної ради, депутати вирішили звернутися до керівництва держави із проханням збільшити розмір фінансування з держбюджету будівництва та реконструкції шкіл і дитсадків в області.

У зверненні, адресованому Верховній Раді, Кабміну та Міністерству розвитку громад і територій, вказується:

Упродовж останніх років у багатьох областях України катастрофічно падає приріст населення. Проте на Рівненщині вже багато років поспіль найвищий показник народжуваності в Україні.

 

У 2019-2020 роках цей показник у Рівненській області становив 11,7-12,1 новонароджених на 1 000 осіб населення при середньому в країні 8,1.

 

А показники народжуваності в північних районах Рівненської області набагато вищі у порівнянні із загальноукраїнськими, а саме: Сарненський район – 19,8 осіб, Вараський район – 19,2 осіб.

Через це на території Рівненщини потрібно більше навчальних закладів. Зокрема, лише у північних районах станом на початок року є потреба у побудові ще 12 шкіл, наголошує авторка звернення, освітянка Людмила Мариніна.

Мовляв, на сьогодні у багатьох школах навчання проходить у 2,5 зміни.

Є дефіцит і з дошкільними закладами освіти. Щороку понад 3 тис. дітей на Рівненщині не охоплюються дошкільним навчанням через відсутність місць у дитсадках або ж взагалі відсутність таких закладів в окремих населених пунктах.

У зверненні, яке підтримали 59 обласних обранців, також наголошується: попри те, що в місцевих бюджетах різних рівнів щороку виділяються значні суми на ремонт і реконструкцію закладів освіти, для розв’язання проблеми із рівним доступом до якісної освіти в усіх районах області, їх однаково не вистачає.

Нагадаємо, що на сесію приїжджали батьки учнів із сіл Цепцевичі, Вири та Чабель Сарненського району. Вони вимагали вирішити питання з будівництвом нових шкіл у їхніх громадах.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень