Нардепу з Рівненщини повідомили про підозру в ухилянні від сплати податків на майже 100 млн грн

Він заперечує

Народному депутату від групи «За майбутнє» Віктору М`ялику оголосили про підозру в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах, а саме понад 97 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Радіо Трек із посиланням на «Суспільне», яке звернулося за коментарем особисто до депутата.

Він розповів, що нині у нього проводять обшуки.

Слідством встановлено, що підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва у с. Петропавлівська Борщагівка та с. Софіївська Борщагівка на Київщині багатоквартирних житлових будинків задля отримання прибутку від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них.

 

При цьому реєстрації як суб’єкта господарської діяльності у формі фізичної особи-підприємця чи юридичної особи не здійснив, — повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Уже після завершення будівництва підозрюваний зареєстрував на себе право власності на 1221 об’єкт нерухомого майна у цих будинках. У 2015-2020 роках уповноважена особа продавала цю нерухомість та передала депутату понад 360 мільйонів гривень доходу з продажу.

В Офісі генпрокурора заявляють, що нардеп декларував отримані гроші як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Сам М'ялик заявив, що сплачував усі податки та має необхідні документи. За словами депутата, коли він оформлював документи на будівництво, у документах було зазначено, що він будуватиме багатожитлову будівлю як ФОП і це не завадило йому отримати потрібні дозвільні документи.

Я підтверджую, що я фізична особа, я на себе їх і оформив. І коли фізична особа оформила квартири на себе, він не може інакше продати як фізична особа, юридично. Для країни корисніше, коли ми продаємо квартири, як фізичні особи. Країна отримує в бюджет в 10 разів більше, ніж юридична особа, — заявив М'ялик.

За його словами, справа може бути політичним замовленням.

Згідно з декларацією депутата за 2019 рік, йому належить 158 квартир в Києво-Святошинському районі, у Софіївській Борщагівці. Площа квартир від 38 до 95 квадратних метрів. Окрім того, нардепу належать гаражі, місця для парковок і земельні ділянки площею від 520 так до понад 1000 кв. метрів у тому ж районі.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень