На Рівненщині впроваджують міжнародні стандарти якості продуктів

Більш як 30 підприємств Рівненщини запровадили міжнародні стандарти безпечності продуктів. Це виробники, які спеціалізуються на виготовленні молочних та кондитерських виробів, м'яса, жирів та реалізують свою продукцію за кордон.

Так, 15 харчовиків впровадили стандарти ДСТУ ISO 9001:2009, ще 13 – ДСТУ ISO 22000:2007. Водночас чотири підприємства області впровадили систему НАССР. Вона дозволить контролювати виробництво, зберігання та реалізацію харчових продуктів на всіх етапах.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

До 20 вересня 2017 року цю систему повинні впровадити підприємства, що випускають харчові продукти, у складі яких є необроблені інгредієнти тваринного походження. До таких відносяться м'ясо- та молокопереробні підприємства, бойні.

До 20 вересня 2018 року НАССР впровадять виробники соків, овочепереробні, борошномельні, хлібопекарські підприємства. Загалом усі ті, що провадить діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження.

До 20 вересня 2019 року цю систему повинні впровадити на малих підприємствах, які мають не більше 5 чоловік обслуговуючого персоналу.

Аби навчити рівненських виробників харчової та переробної промисловості, для них будуть упродовж року проведені навчальні семінари.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень