На Рівненщині залучили 2 мільйони гривень на боротьбу зі СНІДом

На боротьбу зі СНІДом Рівненщина залучає кошти Глобального фонду

Про це розповіла Головний лікар Рівненського обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом, президент Рівненського благодійного фонду «Майбутнє без СНІДу» Олена Гандзюк, передає прес-служба Рівненської ОДА.

За її словами, на Рівненщині діє 23 пункти надання послуг Рівненського обласного благодійного фонду «Майбутнє без СНІДу». А саме: в Сарненському, Костопільському, Корецькому, Гощанському, Дубенському, Здолбунівському, Острозькому районах, містах Рівному та Кузнецовську.

«Минулоріч фонд «Майбутнє без СНІДу» на профілактичні програми залучив близько 2 мільйонів гривень з «Глобального фонду боротьби зі СНІДом, - зазначила Олена Гандзюк. - Крім того, за кошти Глобального фонду було надано технічну допомогу кабінетам «Довіра». На закупівлю майна для цих кабінетів витратили 239 тисяч гривень».

Такі кабінети працюють на базі райлікарень у Корецькому, Костопільському, Сарненському районах та поліклініки №3 у місті Кузнецовськ. А в лютому цього року кабінет відкрили на базі Острозької райлікарні. Для його облаштування за донорські кошти закупили  комп’ютери, холодильники, центрифугу та меблі.

У кабінетах можна отримати безкоштовну консультацію лікаря-інфекціоніста, дерматовенеролога, гінеколога, нарколога, психолога та соціального працівника.

Також там можна відвідати групи самодопомоги та інформаційні заняття. А ще усі охочі мають можливість обстежитися швидкими тестами на ВІЛ-інфекцію, гепатити В та С, сифіліс, гонорею та хламідіоз.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень