На Рівненщині зафіксовано падіння обсягів виробництва промислової продукції

Вони за перше півріччя зменшились на 1%, тоді як в Україні фіксується приріст у 2%

Таку статистику оприлюднили на колегії Рівненської ОДА та пов’язали з падінням виробництва на «Рівнеазоті» та підприємствах у Сарненському районі. Так, керівник Сарненської РДА Ярослав Яковчук пояснив, що спад пов’язаний із припиненням контрактів з Росією. За його словами, близько 70% своєї продукції деякі підприємства до цього літа відправляли саме до країни-агресора. Крім того, були проблеми і з транспортуванням продукції «Укрзалізницею». Також в деяких районах області відбувся і спад валової сільгосппродукції. Про це детальніше розповідає перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.

– Маємо падіння в Рокитнівському, Костопільському, Демидівському районах. В натуральних показниках ці райони не відіграють настільки значну роль в показнику області. Крім того, маємо райони, які згідно звітності в першому півріччі взагалі не виготовляли тваринної продукції. Це Зарічненський і Володимирецький райони.

Тим часом у Здолбунівському районі за перше півріччя приріст валової продукції сільгосппідприємств також значно зменшився. Як зауважили на колегії ОДА, тенденція є негативною, адже Здолбунівський район є значною мірою аграрним. Таким чином, за перше півріччя виробництво валової продукції у порівнянні з аналогічним періодом минулого року впало майже на 7 відсотків. Також з колегії стало відомо, що найкращий приріст валової продукції у сільгоспсекторі продемонстрував Млинівський район, а найбільші втрати – Володимирецький.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень