На Рівненщині до хворої грипом з температурою 39 градусів не прийшов на виклик лікар

А у реєстратурі поліклініки по телефону сказали, що дільничні лікарі на виклик приходять лише до інвалідів та пенсіонерів

Мешканка Рівного Світлана Куропій приїхала на Новий рік до батьків у Сарни. І тут у неї погіршився стан. Підвищилася температура. Два дні жінка намагалася лікуватися самотужки. Але оскільки стан погіршився, температура підскочила до 39 градусів і збити її ніякими лікарськими засобами не вдавалося, Світлана Куропій учора вирішила викликати додому дільничного лікаря. Зателефонувала у реєстратуру поліклініки.

Там сказали, що терапевт може приїхати на виклик, лише якщо ти - немічний інвалід або пенсіонер. У всіх інших випадках - приїжджай сама. У мене була така слабкість, що їхати я не могла. Та й не була впевнена, що мене у поліклініці приймуть, зважаючи на те, що у Сарнах я не зареєстрована. Поцікавилася, чи не можна тоді викликати швидку допомогу. Але мені сказали, що швидка допомога на виклики до хворих на грип не їздить. Дивно те, що медики у всіх ЗМІ закликають не лікуватися самостійно, викликати лікаря додому, щоб не розносити вірус грипу і не допустити ускладнень, а тут - навіть лікаря не можна викликати.    

Ми попросили прокоментувати цю ситуацію начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука:

Я розберуся з питанням, чому не вийшов дільничний лікар, чому відмовили. Я розумію, що можливо, вона не могла прямо там одномоментно з’явитися до пацієнта. Але однозначно такої відмовки не мало б бути. Друге питання по екстреній медицині: справді, більшою мірою ( я не можу коментувати саме цей випадок, бо його досконало не знаю, а тільки з ваших слів) екстрена медицина не мала б виїжджати на такі виклики. Але практично всі виклики 100-відсотково обслуговуються. Відмов практично немає.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень