На хабарі затримали завідувачку «тієї самої» кафедри хореографії РДГУ

Де раніше відгримів секс-скандал

Затримали Лілію Савчин. Вона завідувачка кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету. 

Поліція спіймала її на гарячому під час отримання другої частини хабара. Кого саме затримали, ми дізналися з власних джерел.  

 

Завідувачка вимагала ці гроші у групи студентів-випускників за здачу іспиту, повідомляють у пресслужбах ГУНП Рівненщини та обласної прокуратури.

Минулого тижня Савчин отримала першу частину хабара у розмірі 100 доларів США. Решту їй мали передати сьогодні, однак завідувачку спіймали на гарячому правоохоронці, розповідає пресофіцерка Нацполіції Рівненщини Марія Юстицька:

24 червня викладачка отримала першу частину неправомірної вигоди – 100 доларів США. А сьогодні правоохоронці задокументували отримання в службовому кабінеті другої частина хабара — 600 доларів США.

 

Під час проведення обшуку місця події поліцейські виявили та вилучили кошти в сумі неправомірної вигоди — 600 доларів США та 1 400 гривень.

Правоохоронці проводитимуть обшуки у педагога вдома. Як стало відомо Радіо Трек із власних джерел, завідувачці стало зле під час затримання, тож її відвезли до медзакладу.

Колишній ректор РДГУ Руслан Постоловський розповів Радіо Трек, що керівництво закладу може проконтролювати хабарництво у виші хіба за допомогою попереджень:

Я хочу сказати,  що це справа індивідуальна. Кожен відповідає – хай не беруть. Я ще був ректором, підписав наказ, кожен рік підписував, що за взяття хабарів будуть відповідати перед законом.

Поліція готує Лілії Савчин повідомлення про підозру. Савчин загрожує від 5 до 10 років за ґратами.  

Додамо, що цього року Лілію Савчин президент нагородив званням "Заслуженого діяча мистецтв України". 

Нагадаємо, що у 2017 році на кафедрі хореографії РДГУ відгримів скандал щодо попереднього завідувача кафедри Володимира Годовського. Студентки анонімно розповіли журналістам рівненської агенції журналістських розслідувань "Четверта влада", що 70-річний педагог домагався до них.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень