На дружину та сина відомого кінорежисера хотіли спустити собак через українську: щоб на двох хохлів стало менше (ФОТО)

Цікаво, що україномовна жінка родом з Луганщини

Фото з FB сторінки Тараса Ткаченка

Про інцидент у столиці у мережі Facebook розповів український кінорежисер і сценарист, колишній Голова Національної спілки кінематографістів України Тарас Ткаченко, режисер стрічок «Гніздо горлиці», «Залишенець. Чорний ворон» та інших:

Моя дружина родом з Луганщини. Все життя говорила російською. Коли народився наш Лука - свідомо перейшла на українську.

Під час прогулянки з 3-річним сином у парку Національного авіаційного університету. Поруч з ними жінка вигулювала двох бійцівських псів без намордників.

Тарас Ткаченко

За словами Ткаченка:

 Почувши, що дружина звертається до сина українською, вона знайшлася піною, кричала, що ненавидить тих хто понаїхав з западенщини, а сама вона живе в Києві і все життя говорить російською. І погрожувала спустити собак, мовляв, двома хохлами менше буде...

Поліція довго не хотіла реєструвати заяву, посилаючись на те, що все ж таки не спустила і в них є набагато важливіші справи. Нарешті заяву таки зареєстрували, завдяки наполегливості моєї дружини, - продовжив кінематографіст:

До чого це все? В до того, щоб ми не мали ілюзій. Якщо колись станеться так, що стихійно виникне Київська народна республіка, то милі дамочки з собачками будуть цькувати псами ваших україномовних дітей… І ніхто не захистить.

Коментатори допису припустили, що ситуація була не зовсім такою, як описав автор. Натомість висловили припущення, що конфлікт виник саме через бійцівських собак без намордників, а лише потім перейшов у «мовний» конфлікт.

Так чи інакше обговоренням теми ви можете докладно ознайомитись за посиланням на допис кінорежисера.


Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень