«Ми зібрали найкращі сири, м’ясні делікатеси, відбірні вина», – найапетитніше інтерв’ю з керівницею «GASTROLAVKA» (ФОТО)

У Рівному відкрилася друга унікальна гастролавка

Фермерські екологічні продукти, брі, поліський мацик, елітні вина, напівфабрикати із винятково натуральних продуктів.

Ні, це не реклама європейських товарів чи магазинів. Це – асортимент нашого рівненського гастрономічного магазину «GASTROLAVKA», який днями відкрився На Щасливому.

Ми поспілкувалися з керівницею магазину – 27-річною Настею Кулакевич. Її сім’я активно розвиває власну справу – пекарню «Жицень». Два роки тому вони відкрили атмосферну гастролавку «Жицень» у центрі Рівного, в якій продавали, окрім свого хліба, інші якісні українські продукти.

Оскільки попит на такі продукти з кожним місяцем лише зростав, сім’я відкрила ще одну гастролавку за адресою Чорновола, 98А. Це мікрорайон На Щасливому. Магазин знаходиться навпроти «АТБ».

Більше про особливість рівненської гастролавки – у нашому інтерв’ю.

Гастролавка – унікальна назва. Чим вона відрізняється від звичайного магазину?

Коли ми думали, як назвати наш магазин, то мені хотілося, щоб він асоціювався з чимось натуральним, крафтовим, гастрономічним. Гастролавка – це те слово, яке відображає суть нашого магазину. Бо наші продукти відрізняються своєю якістю, натуральністю, ексклюзивністю. Це не мас-маркет. У супермаркеті ви знайдете так само багато українських виробників, але за якістю вони будуть гіршими.

Чим друга гастролавка відрізняється від першої?

«Гастролавка» – це магазин, в якому можна купити все смачне, якісне і натуральне, що їсть щодня середньостатистична сім’я. Тож ми розширили асортимент товарів. Наприклад, у нас тепер є напівфабрикати. Ми шукали виробника, який робить налисники з сиру, а не сиркової маси, додає у пельмені лише якісне м’ясо. І нам це вдалося!

Також ми шукали найкращого кондитера у Рівному, який працює лише з якісними інгредієнтами. Ми знайшли дівчину, яка живе своєю справою. Вона має власну невелику кондитерську і дуже критично підходить до вибору інгредієнтів. У нашій гастролавці нині ціла кондитерська вітрина: тістечка, чізкейки, еклери, десерти, шу.

Ми маємо весь спектр винних напоїв, але це – ексклюзивні позиції. Те, що не купиш у звичайному магазині чи супермаркеті. Алкогольні напої все-таки у нас є закордонні, але ми знайшли українських класних виробників: лікери і віскі із Закарпаття, вино з Одеси «Колоніст».

Що ще у вас можна придбати?

У нас ви зможете придбати сувенірний дуже красивий посуд на подарунок. Виробники його як закордонні, так і наші. Також ми попіклувалися про наявність вегетаріанських продуктів. А ще у нас є стелаж із сезонними продуктами і овочами.

Найсмачніше свіже м’ясо ми поміщаємо у вакуумні упаковки, щоб воно довше зберігало свіжість, а в майбутньому будемо виготовляти вакуумуванні мариновані стейки.

Чим керуєшся під час вибору товару?

Ми підбираємо такі товари, які я можу спокійно дати своїй дитині. Наприклад, соки, які псуються, якщо стоять відкритими. Бо мене дивує, коли я купую звичайний сік, а він стоїть відкритим тиждень і з ним нічого не відбувається.

В складі не повинно бути Е-шок, консервантів, домішок. Цим я керуюся при виборі усіх продуктів у «Гастролавку». Щоб вони були натуральні, екологічні, крафтові (тут мається на увазі фермерські, маленькі, які мають репутацію).

Яким ще має бути продукт виробника, щоб бути на полицях «Гастролавки»?

Передусім рівненським, нашим, українським. Ми робимо не гірше за імпортне українське брі (французький м’який сир), у нас класні прошуто, поліські мацики. Ми хочемо допомогти насамперед рівненським та українським виробникам.

На товарах ми робимо помітки, що це рівненські продукти. Таким чином кожен покупець зможе їх відрізнити і підтримати місцевого виробника.

Якими продуктами та виробниками ти пишаєшся?

Передусім – сирами і м’ясом. Бо я знаю, який складний технологічний процес їхнього виготовлення. І я пишаюся тими людьми, які це роблять. Наприклад сир від «Доріан Грей» з Дубровиці. Чоловік, який приїхав з Європи жити в Україну, тут одружився. У Дубровиці він почав робити сир. У 2018 році цей виробник мав перше місце в Україні за сир із блакитною пліснявою.

У наших українців є комплекс меншовартості. Вони недооцінюють свої можливості. Бо у нас насправді є дуже класні спеціалісти, дуже здібні люди. Тому хочеться допомогти людям перебороти комплекс меншовартості і довести, що в Україні роблять класну продукцію.

Які продукти з «Гастролавки» є фаворитами у вашій сім’ї?

З пекарні «Жицень» – хліб «Гетьман з журавлиною», білий та чорний з насінням гарбуза. Сир – угерський. Це був продукт, який у певний момент зник із «Гастролавки», ми його продали. А люди ще довго про нього запитували. Річ у тім, що цей сир дозріває від 6 місяців. А він зник, бо просто закінчився у виробника, а новий ще не дозрів. Коли він з’явився, то був справжній ажіотаж! У ньому є крупинки, кристалики. Всі, хто куштував, знають, що це надзвичайно смачно!

Яка цінова політика продуктів?

Ми намагаємося тримати золоту середину. На деякі товари ціна дорожча, ніж у супермаркеті, на деякі – дешевша. Але я не порівнювала б нашу продукцію із товарами мас-маркету за цінами, бо насправді – це велика різниця для здоров’я, чи ти споживаєш дешеві сосиски, чи справжню мортаделлу (італійська варена ковбаса), яка зроблена на 100% із м’яса і без домішок.

За два роки роботи першої «Гастролавки», ми побачили, що попит на натуральні продукти і смаколики тільки зростає. Тому прийняли рішення відкрити другу «Гастролавку».

Запрошуємо рівнян завітати до нас за адресою Чорновола 98,А.

 

Або ж здійснити замовлення товарів «Новою поштою» на нашому сайті: https://gastrozhicen.com/

Спробувавши одного разу, ви обов’язково повернетеся знову!

* на правах реклами

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень