«Ми вигораємо вже, лікарі падають з ніг»: головний лікар ЦМЛ Рівного знову звернувся до керівництва області

Чи почують його?

Сьогодні, 26 березня, у Рівненській ОДА відбулася нарада із медиками області щодо підготовки до входження Рівненщини у червону зону. 

За даними державної комісії ТЕБ і НС, Рівненська область - на контрольних показниках, тобто - на порозі до найсуворішого карантинного зонування.

Субота стане вирішальною.

Від початку карантину основний удар у лікуванні хворих на коронавірус взяла на себе центральна міська лікарня, приймаючи пацієнтів не лише з Рівного, а й з усієї області.

Аби розвантажити міську лікарню, рівнян з підтвердженим діагнозом COVID-19 почали доправляти до Клеваня, Острога та Костополя.

На сьогодні медики міських закладів працюють в режимі пікових навантажень.

Втім, у Рівненській обласній клінічній лікарні за рік боротьби з пандемією так і не перепрофілювали жодного відділення для лікування хворих на COVID-19.

Весь удар у боротьбі з коронавірусом на себе прийняли два медичні заклади міста.

Протягом тривалого часу міська влада Рівного та центральна лікарня в особі головного лікаря Кучерука Євгена зверталась з проханням про відкриття обласної лікарні як закладу для лікування ковідних хворих з районів.  

Зокрема, сьогодні Євген Кучерук під час наради звернувся до першого заступника голови ОДА Сергія Подоліна з черговим проханням перепрофілювати обласну лікарню:

- Наші лікарі просто вигорають, падають з ніг. Чому ви не відкриваєте обласну?


Чому ви так бережете ту лікарню?

Запитання Кучерука неабияк обурили Сергія Подоліна:

- Не міська влада буде вирішувати, що потрібно перепрофільовувати. Комісія ТЕБ і НС державна - вона основна у питанні, де і які заклади відкривати.

Наприкінці наоади головний лікар області Олег Вівсянник додав, що до 9 квітня мають перепрофілювати ще 4 обласні заклади.

- Ми будемо робити все, аби на вихідні зменшити навантаження на міську лікарню, - запевнив Олег Вівсянник.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень