«Ми постійно на межі»: у Рівному 25 осіб щодня потрапляють з кором в інфекційне відділення

Відділення майже заповнене

У середньому 25 осіб з кором щодня потрапляють в інфекційне відділення рівненської міської лікарні. Відділення постійно на межі того, що 40 ліжкомісць може не вистачити усім хворим, говорить тимчасово виконуючий обов’язки завідувача інфекційним відділенням для дорослих Юрій Медун:

Скріншот із сюжету ТСН

- Дійсно, ситуація з кором досить напружена лишається і в місті Рівному, і ми відчуваємо що і в навколишніх селах.  Тому що вони частково і до нас потрапляють.

 

Скажімо, щодня ми маємо на лікуванні в середньому 25 хворих. При тому, що вже і грип ми маємо. Хоча може немасово, неепідемічно.

 

Місць поки що вистачало. Ми на межі, постійно на межі.

До речі, наявність антитіл до інфекційної хвороби можна перевірити в обласному лабораторному центрі. Коштує дослідження 47, 27 грн. Цією процедурою, здебільшого користуються батьки, говорить директор установи Роман Сафонов:

- В основному це батьки за дітей переживають. Чи не пам’ятають вакцинували їх чи ні, чи не хочуть вакцинувати, а перевіряють чи є захист якийсь.

 

Хто боїться щеплень, все одно, як на мене, безболісний укол набагато безпроблемніше, ніж брати з вени кров.

Більше того, зазначає Роман Сафонов, з віком імунітет послаблюється і навіть якщо людина має планову вакцинацію від кору, яку роблять в рік в і шість років, у період епідемії доцільніше зробити щеплення ще раз і знати напевне, що захищені від інфекції.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень