«Ми не будемо збавляти темпи»: чому на Рівненщині зросли обсяги тестування на COVID-19

Та чи впливає це на збільшення показника захворюваності

 [media=178776]

З початку епідемії коронавірусу в Україні Рівненщина входила в п’ятірку найкращих областей за обсягом тестування на Covid-19.

Головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов розповів, що перші місяці карантину в області працювало лише дві лабораторії, які виявляли інфікованих коронавірусом шляхом ПЛР-дослідження.

Втім, останні тижні потужно запрацювали й лабораторії районів, які проводять масове дослідження ІФА-тестами. Це набагато дешевше дослідження, яке дозволяє проводити масовий скринінг і за результатами позитивних ІФА-досліджень проводять ПРЛ-тести.

Саме акцент на ІФА-дослідженнях робить можливим зменшити вартість ПЛР-дослідження.

 

Ми не будемо збавляти темпи. Останніми днями провели модернізацію лабораторії  і це дозволяє в спокійному режимі до вечора працювати та забезпечувати необхідний обсяг досліджень, – розповів Роман Сафонов.

Головний санлікар Рівненщини та керівник обласного лабцентру Роман Сафонов
Головний санлікар Рівненщини та керівник обласного лабцентру Роман Сафонов

Крім того, він додав, що чим більшим буде обсяг тестування, тим раніше ми будемо зупиняти розповсюдження епідемічного процесу і тим менше буде реальних хворих.

Важливо, аби у нас не було тяжких випадків і смертей. І саме завдяки цій роботі ми досягли адекватного рівня летальності в області, – зауважив лікар.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень