МВФ дав кредит Україні: що буде з ціною на газ і пенсійним віком

Уже відправили перший транш

Міжнародний валютний фонд схвалив нову кредитну програму для України.

Тож наша держава очікує надходження 8 млрд доларів від міжнародних партнерів впродовж поточного і наступного років.

Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його даними, перший транш МВФ становитиме понад 2 млрд доларів, і ця сума є більш значною, ніж очікувала Україна.

Також після траншу МВФ наша держава отримає макрофінансову підтримку від Європейського Союзу і Світового банку.

Меморандум з Міжнародним валютним Фондом не передбачає підвищення комунальних тарифів для населення, запевнив очільник уряду.

 

Він додав, що ціну на газ у тарифах прописано на рівні 6,5 гривень за куб, проте на ринку вартість блакитного палива зараз удвічі нижча.

 

Представник України в МВФ Владислав Рашкован повідомив, що перший транш нової кредитної програми вже надіслали на рахунки українського уряду.

Україна взяла на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом не знижувати пенсійний вік, йдеться в проєкті меморандуму.

Наголошується, що реалізація заходів пенсійної реформи, розпочатої у 2017 і спрямованої на підвищення пенсій та стійкість пенсійної системи, продовжиться.

 

Крім того, в документі наголошується, що в період дії нової програми співпраці не запроваджуватимуть нові спецпенсії або пільги, не знижуватимуть пенсійний вік.

Крім того, докладатимуться зусилля, щоб зблизити фактичні показники пенсії та прожиткового мінімуму.

Також Україна працюватиме з представниками МВФ над розробкою в 2020 році пропозицій щодо реформування податкової системи.

Протягом дії програми не будуть запроваджувати нові податкові пільги та привілеї.

Серед іншого, Україна взяла на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом виставити на приватизацію великого виробника аміаку і карбаміду Одеський припортовий завод (ОПЗ, Одеська область), державне енергогенеруюче підприємство «Центренерго», приватне акціонерне товариство «Президент-Готель» (Київ) і ще 3 державні компанії до липня 2021 року.

Затверджений текст меморандуму поки не оприлюднено. Його обіцяють опублікувати 12 червня.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень