МОЗ «поставив крапку» в питанні медичних масок: «Вони не врятують, але носити їх треба» (ВІДЕО)

І ось чому

Медична маска не захищає людину від коронавірусу, але вона може захистити оточуючих, якщо ця людина є носієм вірусу.

Про це на брифінгу заявив заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, відповідаючи на прохання «поставити крапку» у питанні масок.

«Хірургічна маска не захищає нас від можливого інфікування хворобами, що передаються повітряним шляхом. Водночас, коли вводиться карантин на території всієї держави, ми всі з вами стаємо потенційно інфікованими», — сказав він.


Лікар пояснив, що коли людей просять вдягати маску у громадському транспорті та будівлях, це означає — маска захищає не вас, а від вас людей, які там перебувають.


«Тому, вдягаючи маску у цей конкретний момент, ми зменшуємо можливість інфікування людей, які працюють у державних структурах, і які зобов’язані сьогодні виходити на роботу, щоби забезпечити життєдіяльність країни», — зазначив Ляшко.

Натисніть плей для перегляду

Ляшко уточнив, що з маскою зменшується відстань, на яку інфікована людина поширює збудника хвороби, зокрема коронавірус.

Цитата:

«Щодо захисту.


Сьогодні переглянуті рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я, і респіратори медикам рекомендують використовувати тільки при контакті з хворим на коронавірусну хворобу, особливо коли він перебуває в реанімаційному відділені, і відбуваються процедури, які передбачають виділення великої кількості біологічної рідини, бо саме з краплями цієї рідини поширюється коронавірус», — резюмував головний санітарний лікар.

Нагадаємо, що Віктор Ляшко – головний санітарний лікар України – народився на Рівненщині, у Дубровицькому районі

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень