«Маска, спущена з носа - це не те саме, що оголені геніталії», - відомий у Рівному лікар (ФОТО/ВІДЕО)

Йдеться про засоби захисту та черги, у яких інфікуються

Павло Сільковський (на фото вгорі), відомий у Рівному лікар-анастезіолог, знову публічно присоромив «нові правила» карантину. Йдеться про обмеження перебування у приміщеннях та маски, які не всі часто правильно одягають.

Його допис у фейсбуці публікуємо нижче:

Правила створюються для того, аби рятувати, допомогти, впорядкувати. Та будь-які правила з часом мусять коригуватися. Інакше те, що мало рятувати, починає вбивати. І дуже важливо тримати зв‘язок з реальністю, щоб зміну правил проводити вчасно.

 

Очікування людьми на вулиці перед банками, магазинами, установами було виправдане навесні і влітку. Але воно реально шкодить тепер. Я вже маю чимало випадків, коли люди захворіли на ковід після того, як промерзли на вулиці, стоячи в черзі. В холодну пору люди мають вільно заходити в приміщення, але бути в масках і поводитися тихо. Бо передача вірусу здійснюється під час розмов, а не в тихому чеканні.

Тривале очікування на зупинках громадського транспорту в холодну пору року - це знущання з людей, а не захист від інфекції, впевнений лікар.

І це призведе до росту випадків, а не розв'яже проблему поширення.

Так, це правило було виправдане свого часу. Але не тепер, пише Павло Сільковський:

Маска, спущена з носа - це не те саме, що оголені геніталії, як часто малюють на картинках. Ковід передається під час чхання і кашлю, під час крику і голосних розмов, а не під час звичайного дихання через ніс.

Я щоденно спілкуюся з людьми і їх рівень тривожності тепер дуже сильно зріс. Вони конче мають мати місце, де звільнятися від негативу і перед ким вилити душу. Храми і церкви не мають зачинятися, але час богослужінь або тривалість перебування людини в храмі має бути зменшений. І це буде безпечно.

Абсолютна більшість людей не проти свідомо дотримуватися встановлених правил, каже медик:

Якщо ці правила відповідають здоровому глузду, доступно пояснені і логічно обґрунтовані.

 

А ось нелогічні чи незрозумілі заборони натикаються на ігнор і спротив. Навіть попри страх покарання. І це явно не допомагає побороти пандемію.

До слова, через локдаун у супермаркетах Рівного минулого тижня помітили величезні черги.

Раніше повідомлялось, що саме у таких приміщеннях можна підхопити коронавірус. Також раніше епідеміологи казали, що там, де є 50 осіб - обов'язково буде один інфікований коронавірусом.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень