«Мамо, я — живий?»: що розповів юнак з Сарненщини, якого днями вдарила блискавка (ВІДЕО)

У хлопця уражена третина тіла

Напередодні у селі Сновидовичі на Рокитнівщині від удару блискавки постраждали двоє людей - 31-річний чоловік та 14-річний юнак.

Сьогодні 14-річний Олексій Ярисалов перебуває в обласному опіковому центрі. Вчора підлітка сюди доправили з районної лікарні. Під відділенням чергує матір. Розповідає, син допомагав двом старшим знайомим садити малину на полі. Налетіла стихія, всі вирішили їхати підводою додому.

Малий збирався залазити на воза. У цей момент вдарила блискавка. Їх порозкидало, кінь насмерть відразу. Малого вдарило в голову, — розповідає матір Ірина Ярисалова.

Усі втратили свідомість. Першим до тями прийшов чоловік, якого відкинуло ударом. Зателефонував рідним Олексія. До приїзду батьків хлопчик уже прийшов в себе, але був у шоковому стані.

Він постійно повторював: «Мамо, я живий?» Так, «кажу живий, все буде добре!» Я ще не бачила обсягів обпалення шкіри, був шокований, він не розумів, не відчував болю, нічого…», — згадує жінка.

31-річному чоловіку з компанії блискавка обпекла лише руку. А юнаку завдала найскладніших травм.  

У нього вражені верхні та нижні кінцівки. Загальна сума опіків — 35%. Пацієнт нині знаходиться в середньому ступені тяжкості, стабільний.

 

На його користь грає молодий вік, — додав лікар опікового центру Олександр Гузоватий.

Загрози життю немає. Олексій вже переніс одну пересадку шкіри. На понеділок призначена друга операція. 

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень