Луцьк і Чернігів закрили школи для дітей без щеплень. Чи буде так у Рівному?

У січні в області на кір захворіло понад тисяча осіб

Епідемія кору на Рівненщині в розпалі. За цей тиждень в області зареєстрували  285 випадків захворювання на кір, більшість хворих – діти. Загалом від початку року занедужало понад тисяча осіб, майже половину – госпіталізували, говорить завідувач епідвідділу Рівненського обласного лабораторного центру Віктор Мороз:

Хворих стає все більше. За весь 2018 рік хворих на кір було 3002 людини. А за січень, який ще не закінчився, у нас зареєстровано 1112 хворих кором. Тобто, третина хворих уже в січні.

 

Найбільше хворих у Гощанському, Рівненському, Костопількому та Радивилівському районах.

Проте обмежувальних заходів, таких як у Луцьку і Чернігові, де дітям без щеплень заборонили відвідувати школу, на Рівненщині поки не запроваджують. Подібне рішення можуть прийняти директори шкіл, каже начальник міського управління освіти і науки Василь Харковець:

За все, що відбувається у закладі - відповідає керівник. Тож директори, які зарахували дітей без щеплень до школи, порушили закон. Якщо у дитини немає щеплень - це означає, що повинні бути довідки, які забороняють цій дитині робити вакцинацію.

 

По-іншому ніяк. Подібне рішення прийняв нещодавно директор ЗОШ №27. І це дієвий захід - значна кількість дітей отримали щеплення. 

Нагадаємо, що в області вже зареєстрували два летальних випадки від кору. У зв'язку з загостренням епідеміологічної ситуації, щеплення зараз проводять безкоштовно і дітям, і дорослим. І вакцина є у достатній кількості на всіх пунктах щеплень.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень