Лікарі творять диво: у Рівному вперше провели унікальну операцію на серці (ФОТО)

Операція пройшла без ускладнень

В Рівненській області вперше провели операцію на відкритому серці із застосуванням апарату штучного кровообігу.

Вчора, 1 жовтня, у КНП «Центральна міська лікарня» РМР команда фахівців із Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України і міської лікарні провели унікальну операцію.

І сьогодні відбулась іще одна операція, проте вже без використання цього апарату, каже Артур Габрієлян — керівник відділу трансплантації та хірургії серця Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України. Він поділився подробицями учорашньої операції:

- Попередні операції, які ми проводили на відкритому серці, проводились без використання апарату штучного кровообігу, цього разу потреба у використанні апарату була.

 

Це оперативне втручання є більш підвищеного рівня складності і поєднувало в собі 2 окремих втручання: на клапані та коронарних артеріях та додатково пластика лівого передсердя.

Із чотирьох артерій — три закриті, працювала тільки одна.

 

Пацієнт 1960 року народження, непростий, мав два інфаркти, інсульт спинальний.

Рухатись було важко, тому, щоб не обтяжувати пацієнта поїздкою у Київ, ця операція була проведена у Рівненській міській лікарні, адже тут є усі умови та обладнання для проведення подібних складних втручань.

 

Операція пройшла без ускладнень, самостійно почав дихати через три години, був відключений від апарату ШВЛ та переведений на самостійне дихання, ніяких проявів серцевої слабкості не було, а це дуже важливо.

КНП «Центральна міська лікарня» РМР висловлює подяку керівництву та команді професіоналів Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова НАМН України за професійну підтримку, можливість вчитись та розвиватись.

Щиро вболіваємо за наших пацієнтів і сподіваємось на їхнє швидке одужання та відновлення, — повідомили у 

КНП «Центральна міська лікарня» РМР на своїй сторінці у Фейсбук.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень