Лікар, який став символом боротьби з COVID-19, помер від пневмонії неподалік Рівного (ФОТО)

У Почаєві

Іван Венжинович. Фото - Associated Press

Ввечері 30 вересня на 51 році з життя пішов Лікар від Бога – Іван Венжинович.

Він працював терапевтом у Почаївській районній лікарні. Саме він одним із перших кинувся боротися з пандемією коронавірусу на Тернопільщині, пише місцеве видання «20 хвилин». 

Саме його обличчя з білбордів могли бачити жителі всієї України.

Про трагічну втрату повідомив колектив лікарні на офіційній сторінці у фейсбуці:

Незбагненна втрата! Ми всі сумуємо. На 51 році життя перестало битися серце Лікаря Венжиновича Івана Федоровича.

 

Адміністрація та колектив висловлює щирі співчуття колезі по роботі, рідним та близьким, поділяємо Ваш біль та горе. Нехай добрий світлий спомин назавжди залишиться у серцях усіх, хто знав, кого Він лікував, любив та шанував. Нехай милосердний Господь успокоїть його душу у Своїх Небесних Оселях, там, де спочивають праведні. Вічна та світла пам'ять.

Іван Венжинович не боявся заразитися COVID-19, коли в Україні розпочалася хвиля заражень, а під приціл потрапили невеличкі районні лікарні, які не були підготовлені до нових викликів.

Фото Associated Press

Він був одним із тих, хто не злякався, а відважно рятував хворих. Про його сумлінну роботу говорили пацієнти, про нього писали всеукраїнські ЗМІ. Він чесно розповідав про те, як доводилося боротися з новим вірусом у наших реаліях. Зокрема про те, що нова медична система не спрацювала належним чином на тлі спалаху.

Сімейні лікарі утрималися від участі у вирішенні проблем, – коментував Іван Венжинович, 51-річний терапевт у місті Почаєві на заході України, йдеться у репортажі Associated Press. – Лікарі не відвідують пацієнтів, вони дають консультації по телефону. Усі бояться заразитися вірусом. У почаївському шпиталі немає спеціаліста з інфекційних захворювань: один покинув роботу, а в іншого діагностовано COVID-19. Усі люди втекли, а ті, хто залишився, працюють наднормово через цю реформу.

Він не боявся говорити, не боявся працювати. Бо був Лікарем. Білборди із зображенням терапевта були розміщені у різних містах України. Він заслужив.

Потрапив до лікарні з пневмонією

Як стало відомо виданню «20 хвилин», напередодні смерті пан Венжинович і сам потрапив у лікарню як пацієнт. У нього була двостороння пневмонія.

Це підтвердив директор Почаївської районної лікарні Богдан Кучер:

У понеділок, 28 вересня, він поступив у заклад. У нього була двобічна пневмонія. О 23.00 30 вересня Іван Федорович помер. Тромбоемболія, - із сумом розповів колега. – Зробили ПЛР-тест на коронавірус. Сьогодні прийшов результат – негативний.

 

Він пропрацював у лікарні понад 25 років. Гарний був спеціаліст, професіонал. Досвідчений, хороша людина, справжній друг. Відколи почалася пандемія, він все був на роботі, віддавався повністю їй та пацієнтам, - говорить керівник закладу. – Тягнув мовчки все на собі. Бо хто – як не ми? Лікарі. Він був Героєм нашого часу.

Чи можна було врятувати? Пану Кучеру важко відповісти. Зауважує – іноді лікарі безсилі. Результат ПЛР-тесту – негативний. Більше не коментує.

Іван Венжинович був не тільки Лікарем від Бога, а й душею компанії

В Івана Венжиновича залишилася кохана дружина, яка працює завідувачкою лабораторії у Почаївській лікарні. А ще – двоє діток: син навчається у медуніверситеті, донька – ще школярка.

Крім того, є рідна сестра – Наталія Венжинович. Вона розповіла, що хвороба до брата підкралася раптово, ніхто не міг подумати, що так буде:

Спочатку йому було зле, потім додалася задишка, усі симптоми вказували на коронавірус, тому вони з дружиною одразу звернулися у лікарню.


На жаль, його життя не вдалося врятувати, - каже з розпачем жінка. - Не можу повірити, що більше його не побачу.


Він був дуже позитивний, любив вишиванку, любив, коли за столом збиралася вся родина. Любив фотографувати інших. 

Також у Лікаря залишився батько.

Зараз йому 92.

Чоловік у розпачі і постійно плаче...

Редакція Радіо ТРЕК висловлює глибокі співчуття родині померлого з приводу непоправної втрати. Нехай він спочиває з миром...

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень