Лікар із Рівного пояснив, що означають показники пульсоксиметра і коли треба додатковий кисень (ВІДЕО)

Які показники сатурації вважаються нормальними, а при яких – варто забити тривогу

Що робити, коли насичення киснем крові падає, розповів відомий рівненський лікар Павло Сільковський.

На своїй сторінці у фейсбук він пояснив, які показники свідчать, що з вашими легенями усе гаразд, а які – вказують на те, що організму потрібен додатковий кисень чи навіть термінова госпіталізація:

Якщо на своєму приладі ви бачите 95% і вище – це супер! Значить ваші легені в нормальному стані. Так, там може бути правобічна, лівобічна і навіть двобічна пневмонія. Але якщо кисень нормальний, то вона займає невелику площу і її навіть лікувати не потрібно. Організм сам полікує це краще за будь-які ліки, – пише Павло Сільковський.

Якщо ж прилад показує рівень кисню у межах 90–95%, це значить, що площа враження легень більша і це вже має насторожувати. В такому випадку краще якомога частіше провітрювати кімнату, робити зарядку і лежати на животі. Варто також звернутися до свого сімейного лікаря.

Якщо ж сатурація знизилась до 90% і має тенденцію рухатися вниз, така людина потребує або кисневого концентратора, або кисневу підтримку в умовах лікарні. Дома вилікуватися буде значно важче, хоч і можливо. Але це сигнал бити тривогу і звертатися по висококваліфіковану допомогу, – зауважив лікар.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень