Ледь не народила в машині: рівнянку, в якої почалися пологи, відправили за 50 км. Через температуру 37

Це сталося на вихідних

Фото ілюстративне

Про цю ситуацію стало відомо сьогодні під час брифінгу в облдержадміністрації. Журналістка «Рівне вечірнє» написала питання до начальника обласного управління охорони здоров’я Олега Вівсянника:

- На вихідних трапилася ситуація, коли вагітну рівнянку, в якої вже почалися пологи, з перинатального відправили народжувати в Дубно, бо скринінг показав у неї температуру 37. В результаті жінка ледь не народила в машині свого чоловіка. Як п. Вівсянник оцінює таку ситуацію? Чи це було законно - наражати вагітну і дитину на небезпеку через температуру 37, якої у Дубно потім не виявили? Дайте, будь ласка, оцінку діям лікарів та адміністрації перинатального.

Олег Вівсянник підтвердив, що така ситуація справді була. Каже, дав доручення провести службове розслідування:

- Нам відомий такий факт, що дійсно пацієнтку з перинатального центру з підозрою на COVID-19 скерували до визначеного закладу охорони здоров’я, який приймає пологи у жінок з підозрою або підтвердженим діагнозом.

Начальник управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник

Щодо деталей, які озвучені у зверненні – я дав доручення головному спеціалісту з питань акушерства та гінекології облуправління охорони здоров’я провести детальне службове розслідування щодо правильності встановленого діагнозу, щодо адекватності прийнятого рішення надання медичної допомоги цій пацієнтці, а також який був перебіг пологів і чи правильно організували надання медичної допомоги цій пацієнтці у Дубенському пологовому будинку.  

 

Буде надана конкретна детальна клініко-експертна оцінка, про що за результатами я обов’язково доповім, - сказав Олег Вівсянник.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень