«Кожен хворий має приносити якусь користь»: медики Національного інституту раку попались «на гарячому» (ВІДЕО)

Завідувач пояснював лікарю-онкологу, як «розводити на гроші» пацієнтів

Правоохоронці викрили корупційні «схеми», які організували посадові особи Національного інституту раку (Київ). Незважаючи на те, що медична допомога у державних чи комунальних закладах охорони здоров’я надається виключно безоплатно, останні запевняли онкохворих, що кількість препаратів, закуплених за державні кошти, дуже обмежена. Тому, аби отримати безкоштовні ліки, медики вимагали від громадян «винагороду», у тому числі й під виглядом «благодійної допомоги».

Суми за один курс хіміотерапії коливалися від 1,5 до 18 тис. грн, повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Нині встановили особи семи онкохворих, які стали жертвами корупційних схем і сплатили медикам майже 40 000 грн.

Скріни з відео прокуратури:

[media=156108][media=156107]

Правоохоронці вже встановили причетність до цих «схем» двох медиків. Сьогодні повідомили про підозру завідувачу поліклінічного відділення Національного інститут раку та лікарю-онкологу. Їм інкримінують порушення права на безоплатну медичну допомогу та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (вчиненому повторно).

Оперативне відео прокуратури м. Києва

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень