Коронавірус може протікати безсимптомно: медики назвали 5 прихованих ознак (ФОТО)

Не виключено, що ви їх мали і перехворіли короною ще раніше

[media=177830]

Медики стверджують, що коронавірус у деяких пацієнтів може протікати безсимптомно або симптоми можуть бути змазаними та прихованими.

Деякі ознаки маскують коронавірус зовсім під інші захворювання, пише РБК Україна.

Як розповіли вчені з Оксфордської школи у Великобританії, є п'ять ознак, які можуть насторожити людину і запідозрити інфікування коронавірусом.

Одна з ознак – це втрата смаку і нюху і її вже включили в список симптомів. Однак іноді втрата смаку і нюху є єдиною ознакою того, що людина підхопила COVID-19.


Другою ознакою вчені назвали проблеми з травленням і це не пов'язано з раціоном харчування або конкретними продуктами. Може бути діарея, нудота, розлад шлунку і навіть блювота.

Третя ознака – запалення слизової оболонки очей (кон'юнктивіт). У пацієнтів відзначаються й інші особливості – в органах зору з'являються червоні плями та жилки в очах можуть змінити своє забарвлення.


Четверта ознака – безпричинна втома. Як зазначають медики, втома виникає не від фізичної роботи й супроводжується повним занепадом сил. Втома може супроводжуватися сильною сонливістю і неприємними відчуттями у вигляді ниття по всьому тілі.
 

П'ята ознака – шкірні прояви у вигляді кропив'янки, почервоніння, відчуття обмороження або вогнища алергічних реакцій. Зазвичай ці явища з'являються без видимих причин і можуть зникати протягом двох діб.

Інші джерела припускають, що коронавірус вразив вже до 50% населення Великої Британії. При цьому, в більшості з цих людей перебіг хвороби був малопомітним.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень