Коронавірус був в Італії ще в грудні-2019, за два місяці до першого «офіційного» хворого (ФОТО)

Висновок на основі проб у каналізаціях Мілану, Болоньї та Турину

[media=186862]

Коронавірус SARS-CoV-2 був наявний у північній Італії ще в грудні 2019 року, тобто більш ніж за два місяці до того, як у Європі було офіційно зареєстровано перший випадок захворювання.

Про це свідчать результати дослідження стічних вод, проведеного національним Інститутом охорони здоров’я Італії, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на The Local.

Експерти дослідили 40 проб стічних вод, які було відібрано з жовтня 2019 року по лютий 2020 року.


Результати, підтверджені у двох різних лабораторіях двома різними методами, показали наявність SARS-CoV-2 у зразках, взятих у Мілані й Турині 18 грудня 2019 року, а також у Болоньї 29 січня 2020 року.

Онлайн-трансляція наукової конференції за участю Стефано Мерлера

Зразки від жовтня та листопада 2019 року було негативними, тож на той час, імовірно, коронавірусу принаймні в цій частині Італії ще не було.

Як зазначається у звіті інституту, результати цього дослідження «допомагають відстежити початок поширення вірусу в Італії».

Офіційно перший місцевий випадок інфікування в Італії був зафіксований у середині лютого-2020.
 

Італія стала першою європейською країною, де виявили коронавірус, і першою у світі, яка ввела загальнонаціональний карантин.

Мілан

Першим відомим випадком, крім пари китайських туристів в Римі, був пацієнт у місті Кодонья в регіоні Ломбардія. 21 лютого італійський уряд визначив це місто як «червону зону» і розпорядився закрити її, а потім ще десять міст у Ломбардії і Венето.

До 9 березня карантин був запроваджений по всій країні.

Кодонья, Ломбардія -- у лютому тут зафіксували перший офіційний спалах COVID-19, але вірус міг з'явитися в Італії значно раніше

Ще в лютому, як писав REUTERS, медичні експерти в Мілані висловлювали думку, що насправді новий коронавірус в Італії «циркулював непоміченим протягом кількох тижнів», перш ніж його діагностували у першого хворого.

«Ми зрозуміли, що в Ломбардії було багато заражених людей задовго до 20 лютого, а це означає, що епідемія почалася набагато раніше», – розповідав Стефано Мерлер з Фонду Бруно Кесслера, посилаючись на дослідження свого інституту.
 

За його словами, в січні вірус в Італії вже точно був, але «не виключено, що й раніше».

Стефано Мерлер

До речі, дані, які свідчать про появу коронавірусу в Європі задовго до лютого, з’являлися й раніше. 

Як писала «Новинарня», коронавірус, зокрема, виявили у зразках, відібраних на аналіз у 43-річного мешканця Франції ще в грудні 2019 року.

В Іспанії також було виявлено генетичні сліди коронавірусу в пробах стічних вод, узятих в середині січня в Барселоні, тобто приблизно за 40 днів до першого підтвердженого випадку інфікування в країні.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень