Кордон Білорусі з Україною, Литвою та Польщею раптово закрили: COVID чи щось інше? (ФОТО/ВІДЕО)

«Народи не винні» (с)

Кордон Білорусі з Україною, Литвою і Польщею раптово закрили - білоруси не можуть повернутися з цих країн додому. 

Про це повідомило білоруське видання TUT.BY, пише «Європейська правда». 

У другій половині дня в редакцію почали надходити повідомлення від користувачів про те, що білоруси не можуть повернутися в країну як мінімум з Польщі та Литви – їх розвертають на кордоні.

Пізніше така ж ситуація підтвердилася й на кордоні з Україною. Як повідомляє TUT.BY

Мы связались с гражданином Беларуси Арсением. Он говорит, что стоит с семьей на нейтральной полосе на границе с Украиной у пункта пропуска «Новая Гута»:


«Передо мной много машин с белорусскими номерами, стоят на момент этого разговора более двух часов. Периодически подходит старший смены и говорит, мол, граница пока закрыта. Из-за эпидемии. Предлагает либо возвращаться, либо ждать. Только что рейсовый автобус Киев — Гомель не пропустили, сказали ждать. Медленно, но едут только фуры. Пробовали дозвониться на горячую линию ГПК - безуспешно».

На прикордонних форумах пишуть, що в Білорусь зараз пускають тільки вантажні машини і дипломатичний транспорт. Всім іншим кажуть, щоб поверталися назад.

Також в чатах обговорюють, що водіїв та пасажирів міжнародних автобусів попереджають, що вони не зможуть повернутися назад, якщо зараз перетнуть кордон на виїзд.

Спочатку така інформація з'явилася про прикордонні переходи з боку Польщі, потім - з боку Литви. Офіційно інформацію про закриття кордону виданню не вдалося підтвердити. 

У МЗС Білорусі заявили, що поки не володіють інформацією про закриття кордону, але «йдуть консультації з Держприкордонкомітетом».

В той же час самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко заявив про заходи на кордоні країни, про які він не хоче говорити публічно.

«Нам треба сьогодні ще раз подивитися, ми багато зробили, коли я говорив: ми повинні закрити кордон. Закрити кордон – не зробити його залізною завісою, це нікому не потрібно. Кордон - це зона Дружби народів. Ви бачите, нам кинули виклик. Яка тут дружба ... але народи не винні», - заявив він.

Водночас білоруський інтернет-ресурс Onliner отримав підтвердження від оперативного чергового одного з пунктів пропуску Гродненської прикордонної служби.

«На жаль, дійсно, кордон зараз закрито. Для багатьох це було несподіванкою, в тому числі для нас. Ніхто не очікував. Не переживайте, це ніякий не воєнний стан. Причина в COVID-19. Яка сторона стала ініціатором, не можу сказати», - цитує видання співрозмовника. 

У довідковій службі Національного аеропорту TUT.BY сказали, що кордон відкрито, літаки прилітають.

Для перегляду натисніть плей

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень