Консервовані продукти: чи корисні вони для дітей та дорослих?

фото ілюстративне

Домашні консерви на зиму – звичайна справа.

Такий спосіб зберігання овочів та фруктів багатьом до вподоби. І хоча під час обробки продуктів їх структура і смак змінюються, зменшується кількість корисних речовин, консервовані овочі та фрукти не шкодять здоров’ю.

У консервованих продуктах зберігається більшість вітамінів

Так, хоча вітамін С зазвичай не «виживає», в консервах жиророзчинні вітаміни А, D, Е і К зберігаються у вихідній кількості. Те ж саме можна сказати про вітамін PP, який взагалі лідирує по стійкості до температурної обробки.

фото ілюстративне


Зберігаються мінеральні речовини

Кальцій, калій, магній, натрій і марганець відмінно зберігаються в консервованих продуктах. Деякі з них навіть краще засвоюються організмом після обробки високим тиском.
 

Тривалі терміни зберігання

Консервування – відмінний спосіб зберігати м'ясо, овочі та фрукти буквально роками, без ризику, що вони зіпсуються.

фото ілюстративне

Високий вміст солі та цукру

Консервування продуктів обходиться без канцерогенних хімічних речовин, але це ще не означає, що вони абсолютно не шкідливі.

Сіль і цукор - цілком собі натуральні консерванти, які допомагають надовго зберегти продукт. Але чи варто говорити, що їх надлишок згубно позначається на організмі: набряки, зайва вага і навіть ризик розвитку хронічних захворювань.

Зайві жири та вуглеводи

Якщо продукти консервуються в олії або томаті (один з найпопулярніших способів консервації, наприклад, бобових), то це зайві жири, крохмаль, борошно та інші компоненти, без яких можна було б і обійтися.

За матеріалами сайту «Наша мама»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень