Висотки не будувати: щоб змогти обмежувати забудову історичного центру Рівного, треба гроші

Ці обмеження стануть можливими, коли місто отримає історико-архітектурний опорний план

Нагадаємо, що на його виготовлення збирала кошти громада міста. Для цього навіть було створено

спеціальний рух «КОБЗАР – Коли останній бій за Рівне».

Розробити план мала львівська організація «Західпроектреставрація», а оцифрувати – львівський Інститут геоінформаційних технологій.

На якій стадії виготовлення історико-архітектурного плану, на засіданні бюджетної комісії міськради Рівного розповів заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Андрій Юрков:

По історико-архітектурному плану. Ми проплатили авансовий платіж і зараз ведеться робота із завершення цих робіт. Вони обіцяють до Нового року зробити. Будемо бачити. Всі моменти ми утрясли і по договорах і по електронних. Вони на всі умови пішли. Скажемо так: знайшли компроміс.

За словами начальника міського управління культури і туризму Тараса Максименка, ще громаді доведеться зібрати 20 тисяч гривень, щоб доплатити за оцифрування плану.

Громаді залишилося ще дозбирати 20 тисяч гривень, щоб заплатити за оцифровку даних. Плануємо ще про це оголошення зробити і десь дозбирати ще ці кошти, щоб можна було за нього розрахуватися.

 

Бо у нас була така домовленість, що всі витрати візьме громада міста на себе, зацікавлені особи у тому, щоб цей історико-архітектурний план, нарешті, з’явився в Рівному.

 

Нам ще доведеться побігати трішечки по підприємцях, попросити кошти, щоб все-таки закрити це питання. 

 

Наші новини завжди можна знайти у Facebook та Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень