Нові тролейбуси, ремонти та «Зелена хвиля»: що планують у Рівному

Про транспортні проблеми міста, які потрібно вирішити, розповідає заступник міського голови Сергій Васильчук

Розв'язання транспортних проблем належить до пріоритетних напрямів роботи міської влади. Що планується зробити в цьому році, ми поцікавилися у профільного заступника міського голови Рівного Сергія Васильчука.

Так, у цьому році міська влада планує закупити 4 нових тролейбуси, закласти у бюджеті 2 мільйони гривень на реконструкцію контактної мережі, оскільки вона зношується через навантаження - щодня на лінії виходить у середньому 70 тролейбусів.

Крім того, мільйон потрібен на обладнання мийки для електротранспорту. Оскільки нинішня мийка застаріла та не може мити транспорт з низькою підлогою. Транспортникам доводиться мити їх вручну, каже Сергій Васильчук. Мільйон гривень проситимуть з міського бюджету і на ремонт транспортних підстанцій.

Також Сергій Васильчук наполягатиме на запуску у Рівному «зеленої хвилі». Це система світлофорів, яка надаватиме перевагу в русі тролейбусам.

Для цього треба встановити нові світлофори в центрі та біля пивзаводу, щоб відразу адаптувати їх під «зелену хвилю». Водночас і далі працюватимемо над питанням освітлення пішохідних переходів, щоб людям було безпечніше переходити дороги.

Сергій Васильчук

Водночас, в міській раді шукають інвестора, який придбав би екологічні автобуси, подібні до тих, які їздять на 1-му маршруті, говорить Сергій Васильчук.

Ми поступово забираємо з вулиць міста маломісткі автобуси, передусім ті, які дублюють маршрути. Так, скажімо, якщо п’ять років тому у нас курсувало майже 400 маршруток, то нині їх число зменшилося до 280.

Крім того, на порядку денному питання транспортного сполучення з Тинним.

Раніше ми розглядали можливість пустити сюди тролейбуси з можливістю автономного ходу. Але втілення цього проєкту вимагає багато затрат. Тому зараз розглядаємо інший варіант.

 

А саме вивчаємо питання запуску, як про це просять мешканці Боярки та Тинного, великогабаритних екологічно чистих автобусів, які курсували б, скажімо, з Тинного до зоопарку. Певен, що такий маршрут був би вигідним як для пасажирів, так і перевізників, має перспективи рентабельності.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень