Катастрофа з ліками для важкохворих дітей: що кажуть відповідальні чиновники на Рівненщині

Надходжень медикаментів досі не було

Дороговартісні ліки для важкохворих дітей досі не надійшли до Рівненської обласної дитячої лікарні.

Про це повідомили у благодійному фонді «Скарбниця Надії». Насамперед йдеться, про протигрибковий препарат «Кансидас», якого немає на складах, він надзвичайно дорогий і має закуповуватися державою. (У тексті також є реквізити для допомоги важкохворій дівчинці).

В управлінні охорони здоров’я області підтверджують, що поставки медпрепаратів для онкохворих досі не надійшли. Запасу вистачить на один-два місяці, говорить начальник управління охорони здоров’я Олег Вівсянник:

Ми очікуємо найближчим часом поставок ліків за кошти держбюджету 2020-го року. Ми маємо переважну більшість запасу лікарських засобів на 1-2 місяці, однак, якщо протягом цього часу такі поставки не будуть здійснені, тоді ситуація звичайно може вийти з-під контролю.

До прикладу, в лікарні немає протигрибкового препарату для онкохворих «Кансидас». Тож пацієнтів лікують аналогами, каже Олег Вівсянник.

Додає, що запас ліків поповнюють завдяки перерозподілу з інших областей і значної допомоги волонтерів.

Нагадаємо, що про проблеми із закупівлями благодійники повідомляли ще з травня, а у вересні виходили на протести. Тоді очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що проблему вирішать, а скарги волонтерів назвав політично вмотивованими.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень