Карантин: що вирішили за закритими дверима Рівнеради для запобігання COVID-19 (ПРОТОКОЛ)

Які заходи запроваджують у місті у рамках карантину

Протокол оперативного засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій міста Рівного щодо запобігання розповсюдженню нової коронавірусної інфекції (COVID-19) та введення обмежувальних заходів на території міста.

Відповідно до постанови Кабміну від 11.03.2020 № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», комісія вирішила:

1. З метою попередження розповсюдження інфекції на території міста, з урахуванням ймовірного розвитку складної епідемічної ситуації, відповідно до чинного законодавства, ввести обмежувальні заходи на території Рівного з 13 березня до 3 квітня, а саме:

1.1. призупинити освітній процес: у закладах загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Рівного з 13 березня; дошкільної освіти - з 16 березня;

1.2. призупинити освітній процес у вищих навчальних закладах, Інституті післядипломної освіти з 13 березня;

1.3. обмежити проведення спортивних заходів на території м. Рівного, відповідно до рекомендацій постанови Кабміну від 11.03.2020 № 211;

1.4. призупинити роботу театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів, тощо;

1.5. призупинити роботу розважальних центрів;

1.6. призупинити роботу розважальних зон у шопінг молах;

1.7. забезпечити обмеження проведення масових заходів на території Рівного (у кількості, передбаченій постановою Кабінету Міністрів від 11.03.2020 № 211), до участі в заходах допускати лише осіб, які пройшли термометрію;

1.8. забезпечити недопущення до роботи працівників підприємств та установ міста Рівного з ознаками інфекційного захворювання.

2. Управлінням і відділам виконавчого комітету Рівнеради:

2.1. забезпечити виконання п.1 цього протоколу;

2.2. внести корективи до навчальних планів освітніх програм закладів загальної середньої освіти, спеціалізованих закладів освіти (мистецькі, спортивні школи, тощо);

2.3. організувати навчання з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо;

2.4. забезпечити вхідний санітарний контроль у приміщеннях дитячих, спортивних, соціальних, культурних та спеціалізованих закладів, тощо.

Відповідальні: Керівники управлінь та відділів виконкому Рівненської міськради.

Термін: 13.03.2020

3. Керівникам вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації м. Рівного з метою обмеження контакту серед великих груп студентів:

3.1. забезпечити виконання п.1 цього протоколу;

3.2. внести корективи в навчальні плани занять з використанням можливостей дистанційної освіти, інтернет-ресурсів, тощо;

3.3. посилити дезінфекційний режим (проведенням вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в учбових кімнатах, лекційних аудиторіях, місцях спільного користування, гуртожитках);

3.4. не допускати до відвідування закладу студентів з ознаками інфекційного захворювання;

3.5. передбачити в гуртожитках приміщення для ізоляції студентів з ознаками захворювання на грип та ГРВІ;

3.6. заборонити проведення масових заходів в приміщеннях гуртожитків вищих навчальних закладів;

3.7. вжити заходів у разі виявлення студента з ознаками респіраторного інфекційного захворювання для його ізоляції від здорових осіб та негайного повідомлення про цей випадок Управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради та Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА для подальшої координації дій.

Відповідальні: керівники вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації, Управління охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради

Термін: з 13.03.2020

4. Рівненському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області направити протокол Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Рівного до вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації м. Рівного та забезпечити контроль його виконання.

Відповідальний: Сасовський А.М.

Термін: з 13.03.2020

5. Управлінням та відділам виконавчого комітету Рівнеради, керівникам підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, розміщених на території міста Рівного:

5.1. забезпечити виконання п.1 цього протоколу;

5.2. посилити дезінфекційні заходи в місцях проведення масових заходів (відповідно до постанови КМУ від 11.03.2020 №211), підтримувати дотримання нормативних показників температури повітря та проводити наскрізне провітрювання в приміщеннях;

5.3. в адмінбудівлях, приміщеннях комунальних підприємств, торговельних закладах і закладах харчування, приміщеннях прийому громадян тощо посилити дезінфекційні заходи, проводити наскрізне провітрювання приміщення і вологе прибирання;

5.4. забезпечити проведення спортивних змагань, що передбачені планами, без участі глядачів (уболівальників);

5.5. забезпечити посилення режиму поточної дезінфекції в громадському транспорті.

Відповідальні: керівники управлінь та відділів виконавчого комітету Рівненської міської ради, підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності та підпорядкування, розміщених на території міста Рівного.

Термін: з 13.03.2020

6. Управлінню культури і туризму виконавчого комітету Рівненської міської ради, Рівненському міському управлінню Головного управління Держпродспоживслужби у Рівненській області:

6.1. підготувати звернення до голів релігійних установ міста Рівного щодо припинення проведення масових богослужінь з метою попередження розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Рівного;

6.2. підготувати звернення до керівників театрів, кінотеатру, музеїв, тощо щодо припинення культурно-масових заходів у зв’язку з попередженням розповсюдження нової коронавірусної інфекції (COVID-19) на території міста Рівного до 03.04.2020.

Відповідальні: Максименко Т.А., Сасовський А.М.

Термін: 13.03.2020

7. Управлінню торгівлі виконавчого комітету Рівненської міської ради підготувати звернення до керівників торговельних мереж, торгівельно-розважальних закладів щодо:

7.1. забезпечення виконання п.1 цього протоколу;

7.2. забезпечення недопущення до роботи працівників з ознаками інфекційного захворювання;

7.3. у разі виявлення хворого, з ознаками респіраторного захворювання, вжиття заходів для його ізоляції від здорових осіб та негайного повідомлення про цей випадок Управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому та Управління охорони здоров’я Рівненської ОДА;

7.4. забезпечення проведення обробки антисептичними засобами приміщення, торговельних закладів, закладів харчування тощо;

7.5. проведення роз’яснювальної роботи серед працівників про заходи щодо запобігання захворюванню на гостру респіраторну хворобу, спричинену коронавірусом Covid-19;

7.6. посилення дезінфекційного режиму (проведення вологих прибирань з використанням дезінфікуючих засобів в торговельних закладах та закладах харчування тощо).

Відповідальні: Остапенко І.М., Іськів В.І., керівники підприємств, установ та організацій, керівників торговельних мереж, торгівельно-розважальних закладів м. Рівного незалежно від форми власності.

Термін: з 13.03.2020

8. Управлінню праці та соцзахисту населення виконкому Рівнеради забезпечити контроль за людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями, які залишились без піклування, організувати доставку продуктів харчування, ліків тощо до дому.

Відповідальні: Мельник В.М.

Термін: з 13.03.2020

9. Управлінню охорони здоров’я виконавчого комітету Рівненської міської ради підготувати клопотання на Рівненську ОДА щодо вирішення питання забезпечення засобами індивідуального захисту працівників установ, підприємств та організацій, що знаходяться на території міста Рівного і мають тісний контакт з великою кількістю мешканців.

Відповідальні: Іськів В.І.

Термін: з 13.03.2020

10. Управлінням та відділам виконавчого комітету Рівненської міської ради забезпечити проведення робочих нарад у закритому режимі або режимі відео-конференцій. Пленарні засідання міської ради, засідання виконкому міськради, засідання комісій проводити у закритому режимі без залучення преси та відвідувачів з обов’язковою онлайн трансляцією.

Відповідальні: виконавчі органи Рівненської міської ради

Термін: з 13.03.2020

11. Рівненському відділу поліції ГУНП у Рівненській області, Управлінню патрульної поліції у Рівненській області Департаменту Патрульної Поліції України вжити заходів щодо недопущення несанкціонованої торгівлі на вулицях міста, забезпечити громадський порядок та виконання обмежувальних заходів на території міста Рівного.

Відповідальні: Зелінський В.А., Мерчук С.Ю.

Термін: з 13.03.2020

12. Відповідно до постанови КМУ від 17.06.2015 №409 «Про затвердження Типового положення про регіональну та місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій» та Положення про Комісію з питань ТЕБ та НС міста Рівного, затвердженого розпорядженням Рівненського міського голови від 26.07.2016 № 625-р, рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Рівного, прийняті у межах її повноважень, є обов’язковими для виконання органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями, розташованими на території м. Рівного незалежно від форми власності.

13. Контроль за виконанням заходів покласти на Рівненське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, Управління охорони здорв’я виконавчого комітету Рівненської міської ради та Державну установу «Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ України».

 Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень