Ковідних хворих з Рівного лікуватимуть у районах. Чому в обласних закладах немає для них місця?

Проблеми госпіталізації через зростання хворих 

Через брак ліжкомісць рівнян, хворих на COVID-19, почали перенаправляти до Гощі, Здолбунова чи Клеваня. Тож у районах для ковідних хворих знайшли місце, а в обласній лікарні - ні.

Протягом тривалого часу міська влада Рівного та центральна лікарні в особі головного лікаря Кучерука Євгена зверталась з проханням про відкриття обласної лікарні як закладу для лікування ковідних хворих з районів. Днями на міській комісії ТЕБ і НС прийняли рішення щодо звернення про відкриття обласної лікарні для лікування хворих.

Центральна міська лікарня вже протягом року активно працює з ковідними пацієнтами і чимало профільних лікарів лишаються без практики.

Чимало відділень були перепрофільовані, відповідно зараз мають доволі серйозні недопрацювання в контексті профільності. 

Фактично в кожній області, кожний обласний заклад, а то і кілька відкриті для лікування хворих на COVID-19. Лише в Рівному обласні заклади практично не долучені.

Вторинна ланка практично в усіх обласних центрах долучена до лікування. Тому прошу врахувати звернення ТЕБ і НС міста щодо відкриття обласної лікарні, - казав міський голова Олександр Третяк.

Керівництво міста вкотре просить врахувати звернення ТЕБ і НС міста щодо відкриття обласної лікарні.

Радіо Трек · Обласна комісія ТЕБ та НС

 

Керівництво області звернулось до очільників територіальних громад та наголосило на тому, що зонування встановлює державна комісія ТЕБ і НС. Своєю чергою регіональна комісія, тобто обласна комісія, ТЕБ і НС вносить корективи та посилює деякі заходи.

Жодна територіальна громада не має повноважень вказувати, що робити обласній і державній комісії, запевняють в Рівненській ОДА.

Щоденно на секторальній нараді Міністерства охорони здоров'я спільно з обласним управлінням охорони здоров'я приймаються ті чи інші рішення стосовно епідеміологічної ситуації в області.

Наголошую, якщо в нас 1,27 - найменший показник смертності від ковіду по Україні, значить управління охорони здоров'я, медики, головні лікарі першої хвилі (в нас їх 15) знають, що і як робити. Тому, колеги, давайте чітко розуміти, що комісія ТЕБ і НС державна, вона основна у питанні, де і які заклади відкривати. Крапка, - каже Віталій Коваль.

На сьогодні медики міських закладів працюють в режимі пікових навантажень. Втім в Рівненській обласній клінічній лікарні за рік боротьби області та міста з пандемією так і не перепрофілювали жодного відділення для лікування хворих на COVID-19. Весь удар в боротьбі з коронавірусом на себе прийняли два медичні заклади міста.

Центральна міська лікарня за майже рік пандемії пролікувала більш як 3200 хворих на COVID-19, тоді як обласна лікарня - жодного.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень