Хоче жити на вулиці, бо не заразна: Валентина залишається на лавці біля автовокзалу Рівного

Медики перевірили, чи хворіє жінка на туберкульоз

Фото - Рівне вечірнє

Жінка уже тривалий час мешкає на вулиці – місцем ночівлі вона обрала лавку на зупинці громадського транспорту поблизу Рівненського автовокзалу. Про це раніше писав «Голос України».

А нещодавно про цю жінку написали «Новини по-рівненськи». Жінку, що ночує на лавці біля автовокзалу, звати Валентина. Вона каже, що їй 56-років. Вона незряча.

- В рамках напрямків проєкту «Підтримка співтовариств для забезпечення активного виявлення випадків туберкульозу шляхом розширення доступу до якісної діагностики серед бездомних та колишніх ув’язнених» та «OCF-TB: Оптимізація виявлення випадків ТБ серед контактних осіб з груп підвищеного ризику захворювання та їх медико-соціальний супровід» наша організація активно працює з безхатченками.

 

Ми усіляко мотивуємо їх обстежуватися для раннього виявлення ВІЛ та туберкульозу, пропонуємо допомогу.

 

Інколи для налагодження контакту доводиться спілкуватися далеко не один раз, – розповідає Новинам по-рівненськи директорка фонду «Наше Майбутнє» Людмила Рибчук.

Валентина нібито відмовилась переїхати з вулиці у притулок для безхатьків.

- Не зможу я там. Не зможу. Там скучно, — цитує Валентину видання.

Заступниця директора Рівненського обласного центру з надання соціальних послуг Наталія Микита каже, що Валентину до них привозили торік:

- У минулому році після перебування Валентини в обласній лікарні її привезли до нас у заклад, але вона навіть у приміщення не зайшла.

 

Відмова була різкою та категоричною.

 

Ось і зараз жінка не погоджується ні на які вмовляння».

 

А нещодавно у мережі поширилася чутка, нібито жінка хворіє на відкриту форму туберкульозу. Спростувати чи підтвердити подібну інформацію можна було шляхом лабораторного дослідження мокротиння.

Днями до Валентини знову поїхали представники притулку, фонду та Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру.

Фото - Новини по-рівненськи

Вмовляти жінку здати мокротиння для дослідження довелося усім гуртом і зрештою вдалося лише з допомогою її товаришів, яких долучили до цього процесу. Про результати досліджень повідомив директор Рівненського обласного фтизіопульмонологічного медичного центру Федір Аврука:

- У людей були всі підстави думати, що у жінки туберкульоз, адже вона тривалий час живе у таких умовах і кашляє.

 

Завдяки спільним зусилля з фондом «Наше Майбутнє» ми змогли спростувати цю інформацію.

 

Туберкульозу у жінки немає.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень